Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Πώς θα παρατάξουν τις ομάδες τους Πεπ και Κλοπ

Η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ σε μια αναμέτρηση που έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και θα έχει τηλεθέαση σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Πώς θα παρατάξουν τις ομάδες τους Πεπ και Κλοπ

Στο ντέρμπι της χρονιάς θα αναμετρηθούν σήμερα Πέμπτη (3/1, 22:00, Cosmote TV) η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο της Premier League, την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ με νίκη απέναντι στην Σίτι θα πάρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος καθώς θα έχει διαφορά 10 βαθμούς από την σημερινή αντίπαλο και μεγαλύτερη διεκδικήτρια ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος. Εάν η Σίτι όμως καταφέρει να πάρει το «ροζ φύλλο» του ντέρμπι τότε θα μειώσει την διαφορά στους 4 βαθμούς και όπως είναι φυσιολογικό θα δώσει νέο μεγάλο ενδιαφέρον για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα έχει έτοιμο για «μάχη» τον πολύ σημαντικό Μίλνερ ο οποίος έλειψε από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των «ρεντς» αν και πιθανών δεν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

Ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα έχει ο Πεπ Γκουαρντιόλα όσον αφορά την αριστερή αμυντική λειτουργία της Μάντσεστερ Σίτι. Ο τεχνικός των «πολιτών» είναι αναγκασμένος ουσιαστικά να παίξει με αριστερό μπακ τον Ντανίλο, μιας και έχει τεθεί νοκ άουτ ο Μεντί με τον Ντελφ να μην μπορεί να αγωνιστεί λόγω τιμωρίας! Επιστρέφει κατά πάσα πιθανότητα στο αρχικό σχήμα μετά τον μυϊκό του τραυματισμό ο Ντε Μπρούιν.

Ο Φερναντίνιο αναμένεται να αγωνιστεί ξανά ως βασικός κάτι που δίνει μεγάλη χαρά στον προπονητή του. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος είναι από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του ρόστερ της Σίτι. Σε 116 συμμετοχές του με την φανέλα των «πολιτών», η ομάδα του έχει κερδίσει τα 83 ενώ έχει ηττηθεί μόλις 15 φορές. Η Σίτι χωρίς τον Φερναντίνιο έχει 16 νίκες σε 27 παιχνίδια. Ένα στατιστικό που αν μη τι άλλο δείχνει πόσο χρήσιμος και αναγκαίος είναι ο 33χρονος Βραζιλιάνος μέσος.

Οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι: (Πεπ Γκουαρντιόλα) Έντερσον, Ντανίλο, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ, Ντε Μπρούιν, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα, Σανέ, Αγουέρο Στέρλινγκ.

Λίβερπουλ: (Γιούργκεν Κλοπ) Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Άλεξάντερ Άρνολντ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Φιρμίνιο, Σαλάχ.