Οι αήττητες ομάδες στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα όλων των εποχών

Με αφορμή τις ομάδες που είναι αήττητες την φετινή σεζόν σας παρουσιάζουμε εκείνες που έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν μια σεζόν χωρίς καμία ήττα! 

Οι αήττητες ομάδες στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα όλων των εποχών

Ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα, δύο είναι οι ομάδες που είναι αήττητες μέχρι σήμερα. Η Γιουβέντους είναι αήττητη μετά από 19 αγώνες έχοντας ρεκόρ 17-2-0 στην Serie A ενώ στην Premier League η Λίβερπουλ διανύει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της με ρεκόρ 17-3-0 στα 20 ματς πρωταθλήματος.

Σε παγκόσμια κλίμακα αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν ολοκληρώσει διαχρονικά μια σεζόν αήττητες. Όσον αφορά όμως τα λεγόμενα "Κορυφαία Πρωταθλήματα" μόλις 7 ομάδες έχουν καταφέρει να τερματίσουν μια σεζόν χωρίς ήττα.

PREMIER LEAGUE

Μόλις δύο ομάδες από την Αγγλία έχουν στο ιστορικό τους μια σεζόν αήττητες. Την αρχή έκανε η Πρέστον στο μακρινό 1889 και στην συνέχεια η Άρσεναλ το 2004.

Σεζόν 1888-89 ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Πρέστον είναι η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που κατάφερε να ολοκληρώσει μια σεζόν αήττητη. Την σεζόν 1888-89 στην λεγόμενη τότε "Football League" η Πρέστον ολοκλήρωσε τους αγώνες πρωταθλήματος αήττητη. Συγκεκριμένα σε 22 αγωνιστικές έκανε απολογισμό 18 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η Πρέστον κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνη την σεζόν ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει και το FA Cup ως αήττητη. Σε 5 αγώνες της διοργάνωσης του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε 5 νίκες χωρίς μάλιστα να δεχθεί ούτε ένα τέρμα και με συνολικό σκορ 11-0! Το αήττητο της Πρέστον ολοκληρώθηκε την επόμενη σεζόν στην δεύτερη μόλις αγωνιστική καθώς ηττήθηκε με 5-3 από την Άστον Βίλα.

2003-04 ΑΡΣΕΝΑΛ

Με τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο, η Άρσεναλ ισοφάρισε το ρεκόρ της Πρέστον στην Αγγλία και κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα την σεζόν 2003-04. Οι «κανονιέριδες» ολοκλήρωσαν την σεζόν χωρίς ήττα σε 38 αγώνες. Οι νίκες έφτασαν τις 26 και οι ισοπαλίες τις 12 ωστόσο η Άρσεναλ συμπεριλαμβανομένης εκείνης της σεζόν το αήττητο της στην Premier League έφτασε τους 49 αγώνες! Ξεκίνησε από την σεζόν 2002-03 και στις 7 Μαΐου και τελείωσε την σεζόν 2004-05 στις 16 Οκτωβρίου! Στο αήττητο των 49 αγώνων ως αήττητη η Άρσεναλ πραγματοποίησε 36 νίκες και 13 ισοπαλίες.

SERIE A

Μέχρι και σήμερα τρεις είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει να τερματίσουν μια σεζόν χωρίς ήττα στο εύρος της. Από το 1978 και όταν η Περούτζια έκανε την αρχή...

1978-79 ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Η Περούτζια έγινε η πρώτη ομάδα που τελειώνει μια σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα χωρίς καμία ήττα. Το απίστευτο με την Περούτζια εκείνη την σεζόν είναι πως δεν κατάφερε να κατακτήσει το "Σκουντέτο"! Παρά το γεγονός πως δεν ηττήθηκε από καμία ομάδα τερμάτισε στην δεύτερη θέση με την Μίλαν να παίρνει το πρωτάθλημα. Οι «ροσονέρι» μάλιστα τελείωσαν την σεζόν με 3 ήττες. Τι έγινε; Απλά η Περούτζια τερμάτισε με ρεκόρ 11-19-0 στις 30 αγωνιστικές της Seria A!

1991-92 ΜΙΛΑΝ

Με τον Φάμπιο Καπέλο στην τεχνική ηγεσία η Μίλαν έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα Ιταλίας αήττητη! Συνολικά σε 34 αγώνες η Μίλαν όχι μόνο δεν ηττήθηκε από καμία, αλλά έκανε και 22 νίκες. Οι «ροσονέρι» δεν σταμάτησαν εκείνη την χρονιά το απίστευτο σερί τους. Μάλιστα, το διεύρυναν και την επόμενη σεζόν και έφτασαν να είναι αήττητοι για 58 (!) αγώνες.

2011-12 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η "Γηραιά Κυρία" κατέκτησε την Serie A αήττητη την σεζόν 2011-12 υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε! Σε 38 ματς πρωταθλήματος, ολοκλήρωσε την σεζόν έχοντας 23 νίκες και 15 ισοπαλίες ωστόσο η συγκομιδή ήταν αρκετή ώστε να τερματίσει η Γιουβέντους στην πρώτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος. Το αήττητο της Γιουβέντους δεν σταμάτησε εκεί φυσικά και κατάφερε να συμπληρώσει μαζί με την επόμενη σεζόν 49 αγώνες δίχως ήττα!

PRIMERA DIVISION

Στο Ισπανικό πρωτάθλημα μόλις δύο είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν μια ολόκληρη σεζόν χωρίς ήττα. Πρώτη ομάδα που το κατάφερε ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ρεάλ Μαδρίτης να... ζηλεύει και μόλις δύο χρόνια αργότερα να ισοφαρίζει το ρεκόρ των Βάσκων. Πιο κοντά από ποτέ έφτασε την περσινή σεζόν η Μπαρτσελόνα αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές η Λεβάντε την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα της σεζόν 2017-18.

1929-30 ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έγινε το καμάρι της Χώρας των Βάσκων καθώς κατάφερε να γίνει η πρώτη Ισπανική ομάδα που τελειώνει μια σεζόν χωρίς ήττα. Σε πρωτάθλημα των 10 ομάδων, η Αθλέτικ κατάφερε να πάρει 12 νίκες και 6 ισοπαλίες και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

1931-32 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε την κυριαρχία της Μπιλμπάο εκείνων των χρόνων καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα (των 10 ομάδων) την σεζόν 1931-32 και μάλιστα ως αήττητη. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε «στοπ» στους Βάσκους και δεν τους άφησε να στεφθούν πρωταθλητές για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Η Ρεάλ μάλιστα πήρε το πρωτάθλημα με λιγότερες νίκες από την Αθλέτικ αλλά είχε αρκετές περισσότερες ισοπαλίες που τελικά την έστεψαν πρωταθλήτρια!

Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος στην Super League μετά από 14 αγώνες έχοντας μόλις 1 ισοπαλία και θέλει να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα τερματίσει μία σεζόν αήττητη. Το είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός την σεζόν 1963-64.

Στην Ligue 1, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι αήττητη μετά από 17 αγώνες έχοντας μόλις 2 ισοπαλίες και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα της Γαλλίας που θα τερματίσει μια σεζόν αήττητη.