Λίβερπουλ - Άρσεναλ: «Κάστρο» το Άνφιλντ για τους «κανονιέρηδες»!

Οι «κανονιέριδες» δεν έχουν νικήσει στα τελευταία 5 ματς στο Άνφιλντ ενώ η Λίβερπουλ πάει να «σπάσει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Διαβάστε αναλυτικά τα μεγαλύτερα στατιστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ: «Κάστρο» το Άνφιλντ για τους «κανονιέρηδες»!

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ» (19:30) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι «ρεντς» νίκησαν με 4-0 την Νιούκαστλ την προηγούμενη αγωνιστική και σε συνδυασμό την ήττα της Σίτι από την Λέστερ ξέφυγαν στο +7 από του «πολίτες» και στο +6 από την Τότεναμ. Από την άλλη, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στην έδρα της Μπράιτον και παραχώρησε ισοπαλία με τελικό σκορ 1-1 μένοντας στην 5η θέση της κατάταξης.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραμένει αήττητη στην Premier League την φετινή σεζόν, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη πορεία στην ιστορία της. Το σημερινό ματς απέναντι στην Άρσεναλ δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι λιγότερο από ντέρμπι εάν η Λίβερπουλ θέλει να τελειώσει τις υποχρεώσεις της το 2018 αήττητη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κλοπ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τζέιμς Μίλνερ και του Σολάνκε ενώ επιστρέφει ο μπακ Μορένο. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Άρσεναλ με τον Ουνάι Έμερι να μην υπολογίζει στους Χόλντινγκ και Μπεγερίν ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Μονρεάλ. Ο Μουστάφι αναμένεται να είναι έτοιμος, το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό, Κοσιενλί.

Οι Άγγλοι αρέσκονται στο να βγάζουν απίστευτα στατιστικά σε κάθε αναμέτρηση ειδικά εάν πρόκειται για ντέρμπι. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω:

Τα στατιστικά ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ:

-Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες 226 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Η Λίβερπουλ έχει 86 νίκες, η Άρσεναλ 79 και 61 φορές η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη.

-Η Άρσεναλ είναι χωρίς νίκη στο «Άνφιλντ» τα τελευταία 5 χρόνια (3-2-0) δεχόμενη μάλιστα 2 ή και περισσότερα γκολ σε κάθε αγώνα και συνολικά 17 γκολ.

-Η Λίβερπουλ είναι αήττητη απέναντι στην Άρσεναλ σε 7 αγώνες (3-4-0) σε όλες τις διοργανώσεις με το μεγαλύτερο σερί της να σταματάει τον 2000 όπου οι «ρεντς» ήταν αήττητοι για 14 ματς απέναντι στους «κανονιέριδες».

-Η Άρσεναλ έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα από σουτ εκτός περιοχής (9). Η Λίβερπουλ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέτοιο!

-Η Λίβερπουλ είναι αήττητη εντός έδρας σε ματς Premier League τους τελευταίους 30 αγώνες. Το μεγαλύτερο ρεκόρ της σταμάτησε στους 31 αγώνες χωρίς ήττα.

-Η Λίβερπουλ έγινε η τέταρτη ομάδα της Premier που παρέμεινε αήττητη σε ολόκληρο το πρώτο μισό της σεζόν. Μάλιστα μπήκε σε αυτήν την κλειστή λίστα που βρίσκεται ήδη η Άρσεναλ, μαζί με Γιουνάιτεντ και Σίτι.

-Η Λίβερπουλ είναι αήττητη τα τελευταία 20 ματς της σε αγώνες που δίνει κατά την διάρκεια του μήνα Δεκεμβρίου.

-Η Άρσεναλ δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη εκτός έδρας απέναντι σε ομάδα της πρώτης 6άδας της κατάταξης στα τελευταία 19 ματς πρωταθλήματος.