UEFA: Aντίδραση για το σχέδιο Ινφαντίνο αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η UEFA προχώρησε σε δημόσια τοποθέτηση για το σχέδιο του Τζιάνι Ινφαντίνο σχετικά με την πώληση μετοχών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας θέση απέναντι στην FIFA

UEFA: Aντίδραση για το σχέδιο Ινφαντίνο αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο

H είδηση που μετέδωσαν οι «Τimes» ότι ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προτίθεται να διαθέσει προς πώληση μετοχές του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ιδιώτες επενδυτές, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που θα μπορούσε να του αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια λίρες, προκάλεσαν την αντίδραση της UEFA.

Η συγκεκριμένη στόχευση έχει δημιουργήσει ένα κύμα μεγάλων αντιδράσεων, με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να παίρνει θέση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο

Αναλυτικά η τοποθέτηση της UEFA:

«Αυτό ξεπερνά ένα όριο που οι θεσμοί που διέπουν το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να ξεπεράσουν. Η UEFA το παίρνει εξαιρετικά σοβαρά. Το ίδιο πρέπει να κάνει κάθε Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Το ίδιο πρέπει να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος: πρωταθλήματα, σύλλογοι, παίκτες, οπαδοί, κυβερνήσεις και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον του παιχνιδιού.

Η ψυχή και η διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου δεν είναι περιουσιακά στοιχεία προς διαπραγμάτευση – ειδικά με μηδενική διαφάνεια ως προς το ποιος κερδίζει οικονομικά. Κανείς μας δεν είναι ιδιοκτήτης του ποδοσφαίρου. Δεν είναι της FIFA να το πουλήσει».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110