Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με «άρωμα»... σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να απομακρύνει από τον πάγκο τον Ζοσέ Μουρίνιο και συμφώνησε με τον Σόλσκιερ ο οποίος θα έχει βοηθό του έναν γνώριμο των «κόκκινων διαβόλων» από την εποχή του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με «άρωμα»... σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε στην απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο και όπως τελικά δικαιώθηκαν τα αγγλικά Μέσα, ο Νορβηγός, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θα αντικαταστήσει τον Πορτογάλο τεχνικό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Σόλσκιερ θα έχει μαζί του ως βοηθό προπονητή τον γνωστό στο Μάντσεστερ, Μάικ Φίλαν. Ο Μάικ Φίλαν έχει μεγάλη ιστορία στην Γιουνάιτεντ.

Ήταν παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» για πέντε χρόνια. Από το 1989 όταν συμφώνησε να αφήσει την Νόργουιτς για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ. Έμεινε στο «Ολντ Τράφορντ» μέχρι το 1994 όπου στην συνέχεια μετέβη στην Γουέστ Μπρόμιτς. Στην τελευταία, έμεινε για δύο σεζόν και μετά αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών.

Ξεκίνησε αμέσως την προπονητική του καριέρα. Αρχικά στην Νόργουιτς, έπειτα στην Μπλάκπουλ και την Στόκπορτ. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γύρισε το 1999 όπου ήταν ο προπονητής της Under-18 ομάδα της Μάντσεστερ. Από το 2001 μέχρι το 2008 ήταν στο τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας της Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 2008 όταν ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον προώθησε τον Μάικ Φίλαν ως βοηθό του. Ο Φίλαν παρέμεινε βοηθός του σερ Άλεξ μέχρι τις 24 Μαϊου του 2013. Τότε ανέλαβε ο Ντέιβιντ Μόγιες ο οποίος αποφάσισε να δουλέψει με δικούς του ανθρώπους.

Στο διάστημα που ο σερ Άλεξ δούλεψε με τον Φίλαν στους πάγκους, η Μάντσεστερ κατέκτησε 3 φορές την Premier League, 2 φορές το League Cup, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 3 φορές το Super Cup Αγγλίας.

Επομένως, ο νέος προπονητής της Γιουνάιτεντ θα δουλέψει μαζί με έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τον δρόμο προς την επιτυχία για την κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ.