Επίσημο: Ο Σόλσκιερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε επίσημα πως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι ο διάδοχος του Μουρίνιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Επίσημο: Ο Σόλσκιερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ήταν από τους προπονητές που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες να διαδεχθεί τον Μουρίνιο στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ συμφώνησε με την διοίκηση των «Red Devils» και θα αναλάβει το πόστο του προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο 45χρονος Νορβηγός θα έχει ως βοηθό τον Μάικ Φίλαν και τους Κάρικ, ΜακΚένα στο τεχνικό επιτελείο.

Η πρώτη δήλωση του Σόλσκιερ ως προπονητής της Γιουνάιτεντ:

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην καρδιά μου και είναι εκπληκτικό που επέστρεψα για να δουλέψω ως προπονητής».

Ο Νορβηγός έχει προπονήσει στο παρελθόν ομάδα της Αγγλίας και συγκεκριμένα την Κάρντιφ όπου μετέβη εκεί στις 2 Ιανουαρίου του 2014. Ωστόσο, ο Σόλσκιερ δεν τα πήγε καλά στην πρώτη του θητεία ως προπονητής σε αγγλική ομάδα και απολύθηκε από την Κάρντιφ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Μετά από έναν χρόνο, και συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2015 υπέγραψε συμβόλαιο με την Μόλντε όπου κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής δύο φορές πριν αφήσει την Νορβηγική ομάδα για λογαριασμό της αγαπημένης του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σόλσκιερ ήταν παίκτης-βαρόμετρο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς σε 366 συμμετοχές είχε πετύχει 126 γκολ με το πιο κρίσιμο να είναι εκείνο στον τελικό του Champions League 1999 όπου ο Σόλσκιερ χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του απέναντι στην Μπάγερν στις καθυστερήσεις κάνοντας το 2-1.