Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι: Για το ρεκόρ η Σίτι, για την επιστροφή της η Τσέλσι

Πολύ κοντά στο να σπάσει ένα ρεκόρ στην ιστορία της βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι.

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι: Για το ρεκόρ η Σίτι, για την επιστροφή της η Τσέλσι

Η Τσέλσι υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι σήμερα, Σάββατο (08/12, 19:30, Cosmote TV) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Premier League.

Απτόητος ο Πεπ, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ισπανού κόουτς είναι ο Κλοπ. Ο Γερμανός δεν τον αφήνει σε ησυχία και έχει βάλει στόχο ζωής την κατάκτηση της φετινής Premier League.

Ο Σάρι ξεκίνησε καταπληκτικά στον πάγκο της Τσέλσι, όμως τον τελευταίο μήνα η ομάδα του έχει χάσει αρκετό έδαφος. Ηττήθηκε εκτός έδρας από την Γουλβς, σε μια αναμέτρηση που ο προπονητής των «μπλε» τα "έχωσε" στους παίκτες του για την υπεροψία και την τεράστια άνεση που είχαν οι παίκτες του. «Βαριά» ήττα πριν 4 αγωνιστικές από την Τότεναμ με 3-1, και μια ισοπαλία εντός έδρας απέναντι στην Έβερτον έχουν ρίξει την Τσέλσι στο -10 από την Σίτι.

Τα γεγονότα ανάμεσα στις δύο ομάδες

--Η Σίτι έχει επικρατήσει στα τελευταία τρία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στην Τσέλσι.

--Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν για 161η φορά σε όλες τις διοργανώσεις. Η Σίτι έχει την ευκαιρία να κάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες για πρώτη φορά.

--Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι έχει ηττηθεί μόλις 4 φορές σε επίπεδο Premier League από την Σίτι. Ωστόσο, οι δύο από τις τέσσερις ήττες ήρθαν στα τελευταία τρία χρόνια.

Στο μικροσκόπιο

Τσέλσι

--Η Τσέλσι ξεκίνησε με ένα νικηφόρο σερί 5 αγώνων στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, στα τελευταία 10 ματς έχει νικήσει μόλις τα 4 εκ αυτών.

--Δεν έχει ηττηθεί φέτος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά έχει παραχωρήσει 3 ισοπαλίες στα τελευταία 5 παιχνίδια.

--Ο εκάστοτε Πρωταθλητής δεν έχει καταφέρει να φύγει νικητής από το «Στάμφορντ Μπριτζ» σε 11 συνεχόμενες προσπάθειες, η τελευταία ομάδα που το κατάφερε ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2002.

--Ο Εντέν Αζάρ δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τις τελευταίες 11 φορές που αγωνίστηκε για την Τσέλσι και το Βέλγιο.

Μάντσεστερ Σίτι

--Η ομάδα του Πεπ έχει να ηττηθεί σε επίπεδο πρωταθλήματος από τον Απρίλιο. Μετράει 7 σερί νίκες.

--Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη στα τελευταία 14 παιχνίδια της εκτός έδρας. Το αξιοσημείωτο είναι πως ποτέ ξανά στην ιστορία της, η Σίτι δεν κατάφερε να συμπληρώσει 15 παιχνίδια χωρίς ήττα.

--Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος έχει γενέθλια σήμερα, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ποτέ απέναντι στην Τσέλσι. Έχει μοιράσει μόλις μια ασίστ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι

Eπιστρέφουν στην ενδεκάδα ο Νταβίντ Λουίζ, ο Ζορζίνιο. Ο Μπάρκλεϊ είναι και αυτός έτοιμος να αγωνιστεί αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει στο ματς. Η Σίτι από την άλλη, θα αγωνιστεί χωρίς τον Κουν Αγκουέρο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Απών θα είναι και ο Μεντί για την ομάδα του Πεπ.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Σάρι τόνισε πως: «Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίζαμε δύσκολες καταστάσεις», κάτι που περίμενε να γίνει όπως παραδέχθηκε. «Πρέπει να αλλάξω την νοοτροπία σε 25 μυαλά. Και είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε ένα πρόβλημα στο να χειριστούμε το ματς, παίζουμε καλά για 55-60 λεπτά και μετά έρχονται οι πρώτες δυσκολίες και μας οδηγούν σε "μπλακάουτ". Δεν αντιδράσαμε σαν ομάδα, αλλά σαν 11 διαφορετικοί παίκτες με 11 διαφορετικούς τρόπους. Αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Ο Πεπ είπε: Έχουμε ένα αρκετά απαιτητικό τεστ για εμάς. Πως θα αντιδράσουν από την στιγμή που έρχονται από ήττα στο προηγούμενο ματς; Μπορώ να φανταστώ πόσο έντονα δεσμευμένοι είναι στην Τσέλσι. Έχω παίξει πολλές φορές στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έχω κερδίσει μόλις μία, πέρσι. Πάντα χάνω εδώ. Είναι πολύ καλή ομάδα η Τσέλσι. Είναι αληθινοί ανταγωνιστές.