Μάικ Ασλεϊ: «Προχωρά η πώληση της Νιούκαστλ»

Ο ιδιοκτήτης των «ανθρακορύχων» θα παραχωρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών του.

Μάικ Ασλεϊ: «Προχωρά η πώληση της Νιούκαστλ»

Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Νιούκαστλ, καθώς ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, Μάικ Άσλεϊ, έχει πάρει την απόφαση να παραχωρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και οι επαφές αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα.

Ο Άσλεϊ, που είναι τα τελευταία δέκα χρόνια ιδιοκτήτης των «ανθρακωρύχων», με δηλώσεις του, τόνισε πως μιλάει με πιθανούς επενδυτές. Ο 53χρονος επιχειρηματίας δεν είναι αγαπητός στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» από τότε που ανέλαβε το 2007, με αρκετούς οπαδούς να διαμαρτύρονται έντονα για τον τρόπο που διοικεί το σύλλογο.
«Προχωρούν οι επαφές με τους επενδυτές και ελπίζω να ολοκληρωθούν πριν από τον Ιανουάριο. Η ομάδα θα δοθεί σε εκείνους, που θα δεσμευτούν για την ενίσχυση της ομάδας με νέες μεταγραφές και επενδύσεις», δήλωσε σχετικά ο Ασλεϊ, μιλώντας στο «Sky News».

Η 44χρονη Βρετανίδα επιχειρηματίας, Αμάντα Στέιβλι, σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να επενδύσει αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο. Ο Ασλεϊ είχε ξαναβάλει την ομάδα σε διαδικασία πώλησης το 2008, μετά από πλήθος διαμαρτυριών του κόσμου για την αποχώρηση του Κέβιν Κίγκαν από το πόστο του προπονητή. Το κόστος της πώλησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ.