Premier League: Ντέρμπι στο Λονδίνο με «άρωμα» Champions League

Η Άρσεναλ υποδέχεται την Τότεναμ στο «Emirates» στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ντέρμπι και στο Μερσισάιντ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Έβερτον.

Premier League: Ντέρμπι στο Λονδίνο με «άρωμα» Champions League

Σπουδαίες αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα της Premier League με το ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και Τότεναμ να ξεχωρίζει. Μεγάλο ματς και στο Μερσισάιντ όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται την Έβερτον. Νωρίς το μεσημέρι, η Τσέλσι παίζει κόντρα στην Φούλαμ στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Τσέλσι-Φούλαμ (14:00, Cosmote TV)

Στο πιο ήπιας μορφής, Λονδρέζικο ντέρμπι, η Τσέλσι υποδέχεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Φούλαμ. Ο Μαουρίτσιο Σάρι ξεκούρασε πολλούς παίκτες στην αναμέτρηση του Europa League με τον ΠΑΟΚ και σήμερα θέλει να πάρει την νίκη κόντρα στην Φούλαμ που θα πάει ξανά στο -7 από την κορυφή. Η Φούλαμ από την άλλη, λιγοστές είναι οι ελπίδες της ως προς το να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και έτσι εάν ηττηθεί και σήμερα θα παραμείνει στην τελευταία θέση της Premier League με 8 βαθμούς. Παρόλα αυτά, η Φούλαμ έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι όπου επικράτησε με 3-2 της Σαουθάμπτον.

Απουσίες:

Ο Σάρι θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες του ενώ για την Φούλαμ, Ο Ρανιέρι θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μακ Ντόναλντ και Ανγκουίσα.

Άρσεναλ-Τότεναμ (16:05, Cosmote TV)

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Άρσεναλ και η Τότεναμ θα παλέψουν για την νίκη. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα και επίσης προέρχονται από μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες. Η ομάδα του Έμερι βρίσκεται στην 5η θέση στον -1 από την τετράδα ενώ η Τότεναμ με την ανοδική πορεία της έχει καταφέρει να εδραιωθεί μέχρι και σήμερα στην 3η θέση. Συνολικά 11 αγώνες έχει να ηττηθεί η Άρσεναλ στην Premier League αλλά και η Τότεναμ του Ποκετίνο διανύει πολύ καλή περίοδο καθώς στα τελευταία οκτώ ματς στο πρωτάθλημα έχει καταφέρει να νικήσει τα επτά.

Απουσίες:

Ο Έμερι δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τους Γουέλμπεκ, Μονρεάλ, Μαυροπάνο και Λιχτστάινερ ενώ ο Ποκετίνο «πονοκεφαλιάζει» με τις απουσίες των Ντεμπελέ, Σάντσεζ Γουανιάμα ενώ αμφίβολες είναι και οι συμμετοχές των Τρίπιερ και Λαμέλα λόγω ενοχλήσεων.

Λίβερπουλ-Έβερτον (18:15, Cosmote TV)

Μάλλον έχει το μυαλό της πρωτάθλημα παραπάνω από όσο πρέπει η Λίβερπουλ καθώς στο Champions League ηττήθηκε για τρίτη φορά σε συνολικά πέντε αγώνες της στους ομίλους και θέλει οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην Νάπολι στο Άνφιλντ την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί. Ένα άλλο ντέρμπι της Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αυτό του Μερσισάιντ. Η ομάδα του Κλοπ υποδέχεται την ομάδα του Μάρκο Σίλβα με τους γηπεδούχους να μην έχουν περιθώρια απώλειας βαθμών καθώς βλέπουν την Σίτι να κερδίζει όπου παίζει. Η Λίβερπουλ έχει και την παράδοση με το μέρος της καθώς έχει να ηττηθεί στο Άνφιλντ από την Έβερτον από το μακρινό 1999!

Απουσίες:

Εκτός του Τσαμπερλέιν που είναι καιρό εκτός λόγω τραυματισμού, ο Κλοπ θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τον Χέντερσον ο οποίος εκτίει την ποινή του για τις κάρτες. Ο Μάρκο Σίλβα θα αγωνιστεί με όλα του τα «όπλα».