Αντίθετη η Premier League στο σχέδιο της ομοσπονδίας για το Brexit

Δεν συμφωνεί η Premier League με την πρόταση της ομοσπονδίας να μειωθούν κατά 5 οι ξένοι παίκτες σε κάθε αγγλικό σύλλογο.

Αντίθετη η Premier League στο σχέδιο της ομοσπονδίας για το Brexit

Το Brexit προκαλεί «σεισμό» όχι μόνο στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας, αλλά και στο αγγλικό πρωτάθλημα. Το σχέδιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA) για τον αριθμό των ξένων παικτών στους συλλόγους της Premier League συναντά τη σθεναρή αντίσταση της διοργανώτριας αρχής.

Η FA πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των ξένων παικτών σε κάθε ομάδα της Premier League σε 12 από τους 17, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ο αριθμός των «ντόπιων» παικτών της χώρας στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Εάν η πρόταση ισχύσει 12 από τις 20 ομάδες της Premier League θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των ξένων παικτών, αν και η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε καθαρή πτώση του συνολικού αριθμού των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα.

«Δεν προκύπτει από κάπου ότι αυτό θα ευνοήσει με κάποιον τρόπο τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας και δεν θα πρέπει το Brexit να προκαλέσει αποδυνάμωση των ποδοσφαιρικών ομάδων», ανέφερε η διοργανώτρια αρχή της premier league, απαντώντας αρνητικά στο σχέδιο της ομοσπονδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ