Πεπ: «Η Premier League με έκανε καλύτερο προπονητή»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι ο μεγάλος ανταγωνισμός και ο απροσδόκητος χαρακτήρας της Premier League, αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Πεπ: «Η Premier League με έκανε καλύτερο προπονητή»

Πριν από τη μετακίνησή του στο Μάντσεστερ, ο Γκουαρντιόλα κατέκτησε τρεις τίτλους της La Liga και δύο τρόπαια του Champions League με τη Μπαρτσελόνα, προτού να οδηγήσει την Μπάγερν σε τρεις διαδοχικούς τίτλους της Bundesliga σε τουρνουά που κυριαρχούσαν πολύ λίγες ομάδες.

Ωστόσο, ο Ισπανός δήλωσε ότι ένιωσε πως έπρεπε να προσαρμοστεί σε ένα εντελώς νέο σύστημα μετά την άφιξή του στην Αγγλία το 2016, όπου αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει το μεγάλο ανταγωνισμό στην διεκδίκηση του τίτλου από πέντε άλλους υποψηφίους.

«Είμαι καλύτερος προπονητής από ότι ήμουν στη Γερμανία και τώρα είμαι μακράν καλύτερος από ότι ήμουν στη Μπαρτσελόνα, μόνο για το γεγονός ότι είμαι εκεί», είπε σε ετήσια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

«Τώρα, αισθάνομαι ότι είμαι καλύτερος μάνατζερ γιατί έμαθα να χειρίζομαι αυτό το απίστευτο πρωτάθλημα σε πολλές περιπτώσεις. Είναι το πιο δύσκολο, για τον αριθμό των παιχνιδιών, για τον καιρό και τους διαιτητές που λένε: «παίξε, παίξε, παίξε» και οι ανταγωνιστές, είναι πολλοί, πέντε ή έξι ομάδες, μπορούν να κερδίσουν την Premier League».

Ο Γκουαρντιόλα οδήγησε την Σίτι στον τίτλο της Premier League με ρεκόρ την περασμένη σεζόν, ολοκληρώνοντας την διοργάνωση με 100 βαθμούς και 106 γκολ σε 38 αγώνες.

Η Σίτι κατέκτησε επίσης το League Cup και το Community Shield, φτάνοντας ο Γκουαρντιόλα τα 24 μεγάλα τρόπαια, αναγνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή μπορεί να μετακομίσει σε πάγκο εθνικής ομάδας: «Αργά ή αργότερα, θα συμβεί, θα είμαι λίγο πιο ήρεμος και θα παίζω περισσότερο γκολφ. Αν έχω την ευκαιρία και κάποια εθνική ομάδα με θέλει, θα δούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ