Λίβερπουλ: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Άρνε Σλοτ

Ο Άρνε Σλοτ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ όπως ανακοίνωσαν οι «κόκκινοι» το απόγευμα της Δευτέρας (20/5). 

Λίβερπουλ: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Άρνε Σλοτ

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Άρνε Σλοτ θα είναι ο διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ στο «τιμόνι» της ομάδας.

Ο 45χρονος προπονητής θα ενταχθεί στους «κόκκινους» από τη Φέγενορντ, έπειτα από συμφωνία που επετεύχθη με τον σύλλογο της Eredivisie για τις υπηρεσίες του και το επιτελείο του για το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γεννημένος στην Ολλανδία προπονητής θα μεταβεί στο Άνφιλντ έπειτα από τρεις άκρως επιτυχημένες σεζόν με τη Φέγενορντ, κατά τη διάρκεια των οποίων την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2023 και αναδείχθηκε δύο φορές προπονητής της χρονιάς στην Eredivisie.

Πιο πρόσφατα, βοήθησε τον σύλλογο του Ρότερνταμ να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου τον Απρίλιο, αφού νίκησε 1-0 τη Ναϊμέγκεν στον τελικό.

Πριν από τη μετακίνησή του στη Φέγενορντ, ο Σλοτ κατείχε τη θέση του προπονητή της AZ Άλκμααρ και την είχε οδηγήσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόνο στη διαφορά τερμάτων, ισοβαθμώντας με τον Άγιαξ, όταν η ολλανδική σεζόν ακυρώθηκε λόγω του COVID-19 για την περίοδο 2019-20.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως παίκτης, όπου αγωνιζόταν ως μέσος, έπαιξε σε Τσβόλε, NAC Μπρέντα και Σπάρτα Ρότερνταμ πριν κρεμάσει τα παπούτσια του το 2013.

Τώρα θα γίνει σύντομα ο πρώτος προπονητής της Λίβερπουλ από την Ολλανδία - με την πρώτη του προετοιμασία να ξεκινά τον Ιούλιο.

Γιατί διάλεξε τον Σλοτ;

Ο 45χρονος αναδείχθηκε ως ο επικρατέστερος υποψήφιος της Λίβερπουλ ύστερα από εκτεταμένη αναζήτηση με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο ποδοσφαίρου της Fenway Sports Group Μάικλ Έντουαρντς και τον νέο αθλητικό διευθυντή Ρίτσαρντ Χιουζ, αφού ο Κλοπ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Η έρευνα της Λίβερπουλ περιελάμβανε εξελιγμένη ανάλυση δεδομένων, έρευνα χαρακτήρων και αξιολόγηση επιδόσεων. Μέσα από τη δουλειά του στην Άλκμααρ και τη Φέγενορντ, ο Σλοτ έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τους πιο καινοτόμους προπονητές στην Ευρώπη.

Πιστεύουν ότι έχει υπεραποδώσει, δεδομένων των μέσων που είχε στη διάθεσή του, έχοντας οδηγήσει τη Φέγενορντ στον δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος αυτόν τον αιώνα και στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό από το 2002 - επιδεικνύοντας την ικανότητα να αναπτύσσει ταλέντα και να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών για την επίτευξη στόχων που προηγουμένως ήταν ανέφικτοι.

Το δυναμικό, υψηλής ενέργειας, βασισμένο στην κατοχή και το επιθετικό ποδόσφαιρο και η τακτική του προσέγγιση μέτρησαν επίσης υπέρ του, καθώς η Λίβερπουλ πιστεύει ότι θα ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα που θα κληρονομήσει στο Άνφιλντ και θα ενεργοποιήσει τον κόσμο.

Η Λίβερπουλ θεωρεί ότι ο Σλοτ διαθέτει εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες και η προθυμία του να αναλάβει την τεράστια πρόκληση να ακολουθήσει τα βήματα του Κλοπ εντυπωσίασε επίσης τα υψηλόβαθμα στελέχη του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Τι ποδόσφαιρο παίζει ο Άρνε Σλοτ; Πώς μπορεί να δουλέψει στο Άνφιλντ;

Γιούργκεν Κλοπ: «Σας αγαπώ όλους – Η αρχή για αυτή την ομάδα» - Όλη η αποχαιρετιστήρια ομιλία του