Premier League: Στον «θρόνο» για 4η σερί χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 τη Γουέστ Χαμ στο «Ετιχάντ» στην τελευταία αγωνιστική της Premier League και κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και δέκατο στην Ιστορία της. Αποθέωση για Κλοπ στη Λίβερπουλ. Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Στον «θρόνο» για 4η σερί χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι

Το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Premier League και δέκατο συνολικά στην Ιστορία της πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» νίκησαν 3-1 τη Γουέστ Χαμ στο «Ετιχάντ» για την 38η και τελευταία αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος και σήκωσαν στον βρετανικό ουρανό το πολυπόθητο τρόπαιο.

Το πάρτι τίτλου στο «άντρο» των «γαλάζιων» ξεκίνησε από πολύ νωρίς, αφού η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο με τα δύο τέρματα του Φόντεν (2’ και 18’), ο οποίος αναδείχτηκε φέτος πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος. Τα «σφυριά» μείωσαν στο 42’ με τον Κουντούς (2-1), αλλά στο 59’ ο Ρόντρι έκανε το 3-1 για τους πρωταθλητές που έμελλε να παραμείνει ως το φινάλε.

Την ίδια στιγμή, η Άρσεναλ επικρατούσε 2-1 της Έβερτον στο Λονδίνο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -2 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ «πάγωσε» την αγγλική πρωτεύουσα στο 40’ με τον Γκεγέ (0-1), αλλά οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν την ανατροπή με τους Τομιγιάσου (43’) και Χάβερτς (89’).

Πέραν αυτών, η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 2-0 της Γουλβς σε ιδιαίτερο συγκινησιακό κλίμα στο «Άνφιλντ» στο τελευταίο ματς του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των «κόκκινων», ενώ την πρώτη τετράδα της Premier League συμπλήρωσε η Άστον Βίλα που διασύρθηκε με το βαρύ 5-0 από την Κρίσταλ Πάλας.

Στα υπόλοιπα ματς που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, η Τότεναμ επιβλήθηκε 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και εξασφάλισε την πέμπτη θέση που οδηγεί στο Europa League, ενώ έκτη τερμάτισε η Τσέλσι που νίκησε 2-1 την Μπόρνμουθ στο Λονδίνο.

Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε δις στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε 2-0 της Μπράιτον, ενώ η Νιουκάστλ πέτυχε «καρέ» τερμάτων απέναντι στην Μπράντφορντ και πήρε το τρίποντο με 4-2.

Τέλος, η Νότιγχαμ Φόρεστ χάρη στα δύο γκολ του Γουντ κέρδισε 2-1 την Μπέρνλι και τερμάτισε μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (19/5)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 0-3

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ 3-1

Λούτον – Φούλαμ 2-4

Λίβερπουλ – Γουλβς 2-0

Κρίσταλ Πάλας – Άστον Βίλα 5-0

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-1

Μπέρνλι – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Μπρέντφορντ – Νιουκάστλ 2-4

Άρσεναλ – Έβερτον 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ