Φούλαμ: Πρόστιμο και απαγόρευση εγγραφών στις ακαδημίες για την υπόθεση του Καρβάλιο

Με πρόστιμο και απαγόρευση εγγραφών στις ακαδημίες της τιμωρήθηκε η Φούλαμ για τη μεταγραφή του Φάμπιο Καρβάλιο.

Φούλαμ: Πρόστιμο και απαγόρευση εγγραφών στις ακαδημίες για την υπόθεση του Καρβάλιο

Στη Φούλαμ επιβλήθηκε εξάμηνη απαγόρευση εγγραφής παικτών ακαδημιών με αναστολή και πρόστιμο 75.000 λιρών, αφού αποδέχθηκε ότι παραβίασε τους κανόνες της Premier League σχετικά με τις πληρωμές διακανονισμού που έγιναν σε σύλλογο για τον πρώην παίκτη της Φάμπιο Καρβάλιο.

Ο Καρβάλιο, ο οποίος εντάχθηκε στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2022 και επί του παρόντος είναι δανεικός στη Χαλ Σίτι, πέρασε τρία χρόνια στην Μπάλαμ FC, πρώην Μπάλαμ Μπλέιζερς FC, πριν ενταχθεί στην ακαδημία της Φούλαμ το 2014. Ως αποτέλεσμα της αποχώρησης του από την Μπάλαμ για τη Φούλαμ, ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου σύναψε συμφωνία "head of terms" με την ερασιτεχνική ομάδα τον Οκτώβριο του 2015, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς της Premier League.

Η συμφωνία αυτή έδινε δικαίωμα αποζημίωσης στους Μπάλαμ Μπλέιζερς μετά το ντεμπούτο του Καρβάλιο στην πρώτη ομάδα, το οποίο έγινε εναντίον της Σαουθάμπτον τον Μάιο του 2021, και στη συνέχεια και πάλι μετά τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ το 2022, όπου η Φούλαμ συμφώνησε σε συμφωνία διακανονισμού ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών (σήμερα 6,3 εκατομμύρια δολάρια), συν 2,7 εκατομμύρια λίρες σε μπόνους εκτός από ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Η Μπάλαμ FC δεν θεωρείται "σύλλογος μεταγραφών", όπως ορίζεται από τους κανονισμούς της Premier League, και οι κανόνες δεν επιτρέπουν την καταβολή οποιουδήποτε ποσού στην Μπάλαμ, εκτός αν "συμφωνηθεί διαφορετικά από το διοικητικό συμβούλιο (της Premier League)". Η Φούλαμ ζήτησε την έγκριση της Premier League για τη συμφωνία, αλλά αυτή απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 και στη συνέχεια και πάλι τον Ιανουάριο του 2024.

Η Φούλαμ είχε προηγουμένως ειδοποιήσει την αγγλική ομοσπονδία και τη Football League (EFL) για την αρχική συμφωνία μετά από συζητήσεις με την Μπάλαμ μετά το ντεμπούτο του Καρβάλιο στην ανώτερη κατηγορία. Μετά από καθοδήγηση της FA, τον Οκτώβριο του 2021 εφαρμόστηκε νέα συμφωνία αποζημίωσης μεταξύ των συλλόγων με τους ίδιους, αρχικά συμφωνηθέντες όρους. Εκείνη την περίοδο, η Φούλαμ βρισκόταν στην Championship. Αυτή η συμφωνία δεν στάλθηκε στην Premier League.

Η Φούλαμ αποδέχτηκε ότι η καταβολή του ποσού της αποζημίωσης μετά τη μεταγραφή του Καρβάλιο στη Λίβερπουλ ήταν κατά παράβαση των κανόνων της Premier League και παρέδωσε επίσης στη λίγκα λεπτομέρειες μιας άλλης συμφωνίας με την Νταρτφορντ FC σχετικά με τον εξτρέμ Μαρσιάλ Γκόντο, ο οποίος είναι σήμερα δανεικός στη Γουίγκαν. Ο σύλλογος αποδέχθηκε ότι οποιαδήποτε πληρωμή προς την Ντάρτφορντ βάσει αυτής της άλλης συμφωνίας θα αποτελούσε επίσης παραβίαση των κανόνων.

Η απαγόρευση της Φούλαμ να εγγράφει παίκτες των ακαδημιών άλλων ομάδων αναστέλλεται για ένα χρόνο και θα τεθεί σε ισχύ αν ο σύλλογος παραβιάσει ξανά τον ίδιο κανόνα εντός αυτής της περιόδου.

Η απαγόρευση ισχύει για παίκτες ακαδημιών που έχουν εγγραφεί κατά τους προηγούμενους 18 μήνες σε άλλη ομάδα της Premier League ή της EFL, μεταξύ των ηλικιακών ομάδων κάτω των 9 έως κάτω των 18 ετών. Δεν εμποδίζει τον σύλλογο να εγγράψει παίκτες με επαγγελματικούς όρους. Η ανασταλτική απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις 15 Απριλίου.