Σεμπαστιάν Βασιλειάδης: Ένα ταλέντο στη Γερμανία έτοιμο για Εθνική

Το ελληνόπουλο που σύντομα θα αποκτήσει Ελληνικό διαβατήριο και θα κληθεί και στην εθνική Ελλάδος, μιλά αποκλειστικά στο «Fosonline.gr» και το Μάνο Σταραμόπουλο.

Σεμπαστιάν Βασιλειάδης: Ένα ταλέντο στη Γερμανία έτοιμο για Εθνική

Στη Γερμανία είναι αλήθεια υπάρχουν πολλά ελληνόπουλα, δεύτερης ή και τρίτης γενιάς. Αρκετά από αυτά στο παρελθόν έχουν φορέσει και τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Μάικ Γαλάκο (Ντύσελντορφ, Ολυμπιακός), τον Δημήτρη Τσιονάνη (Βάλντχοφ Μανχάιμ), τον Δημήτρη Γραμμόζη, τον Μηνά Χαντζίδη (Λεβερκούζεν, Ολυμπιακός), τον Γιάννη Αμανατίδη (Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Καϊζερσλάουτερν). Πέραν εκείνων φυσικά που έφυγαν από την Ελλάδα να παίξουν εκεί…

Τα τελευταία δύο χρόνια, ένα από τα ονόματα που έχει ξεχωρίσει είναι αναμφισβήτητα ο 21χρονος μέσος (επιθετικός χαφ ή κεντρικός) ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης, τον οποίο μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει ο Μάνος Σταραμόπουλος (στο Σ/Κ του μετανάστη, Ritorno2015.com) στον αγώνα της ομάδας του, της Πάντερμπορν (Β’κατηγορία) εναντίον της Σαντχάουζεν 93-3 τον είχε παρακολουθήσει ο Θωμάς Στράτος, μέλος της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ελλάδος. Ο Βασιλειάδης στον αγώνα αυτό, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και την επομένη ο Τύπος της περιοχής αφιέρωσε αρκετό από τον χώρο του στον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο Σεμπάστιαν γεννήθηκε στο Μπάκναγκ. Έπαιξε ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στην Άαλεν από το 2015-18 (60 αγώνες- 7 γκολ). Φέτος το καλοκαίρι μετακόμισε στην Πάντερμπορν,η οποία πλέον αγωνίζεται στην 2η κατηγορία της Γερμανίας.
Τώρα ο νεαρός μέσος αναμένεται πολύ σύντομα να αποκτήσει και Ελληνικό διαβατήριο, καθώς οι παράγοντες της Ελληνικής ομοσπονδίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο, ικανό να βοηθήσει τις εθνικές ομάδες (Ελπίδων κατ αρχή και Ανδρών μετά).

Το “Fosonline.gr” βρήκε το νεαρό και πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει ως ίνδαλμα τον Άγγλο διεθνή μέσο, Τζακ Γουίλσιρ και μίλησε για όλους και για όλα μαζί του:

Σε ποιο μέρος γεννήθηκες και πότε;

Γεννήθηκα στις 4 Οκτωβρίου του 1997 στο Backnang, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γερμανίας.

Το επώνυμό σου θυμίζει Έλληνα... Έχεις ελληνικές ρίζες και ποιοι είναι οι συγγενείς σου;

Ο πατέρας μου είναι Έλληνας, η μητέρα μου Γερμανίδα. Όλοι οι συγγενείς μου ζουν στη Γερμανία.

Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο:

Στην ηλικία των τεσσάρων ετών άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο, ήταν απλά ένα πραγματικό πάθος για μένα

Ποιος ποδοσφαιριστής είναι το είδωλό σου; .

«Ο Τζάκ Γουίλσιρ είναι ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Πάντερμπορν για το τρέχον έτος;

Μετά την άνοδο στην 2η Bundesliga ο πρώτος μας στόχος είναι η διατήρηση μας στη κατηγορία αυτή. Αλλά θέλουμε επίσης να βοηθήσουμε να φτάσει η ομάδα σε κάθε θέση που μπορεί.

Ποιες ή πια ομάδα θεωρείς ότι μπορεί να λάμψει φέτος στην Bundesliga;

Πρώτα από όλα η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.

Πιστεύεις ότι η Μπάγερν Μονάχου θα είναι σε θέση να κερδίσει την κορυφαία θέση φέτος, ή μήπως ένας άλλος αντίπαλος θα την ανταγωνιστεί για αυτό;

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι πραγματικά πολύ ισχυρή και μπορεί να νικήσει τη Μπάγερν φέτος. Το Μόναχο δεν έχει ενισχυθεί αρκετά ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία την διαδρομή αυτή.

Κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη...

Ποια πιστεύεις ότι είναι η δυναμική του γερμανικού ποδοσφαίρου και σχεδόν όλα τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα;

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Bundesliga. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη.

Τον Δεκέμβριο, έχουμε το βραβείο Golden Ball (Χρυσή Μπάλα) όπως κάθε χρόνο. Ποιος νομίζεις ότι πρέπει να κερδίσετε το πιο λαμπρό και σημαντικό βραβείο;

«Ο Λιονέλ Μέσι γιατί κάνει ασυνήθιστα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ελληνικό Πρωτάθλημα, βλέπεις; Και αν ναι, πες μας την άποψή σου τι ξέρεις γι' αυτό.

«Λυπάμαι αλλά δεν έχω παρακολουθήσει σχεδόν καθόλου το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου…»

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo