Γι' αυτό σε λένε... «Special One»

Ενάντια σε όλους κι όλα, ο Ζοσέ Μουρίνιο παίρνει αυτό που θέλει από τους αγώνες και ας μην παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο.

Γι' αυτό σε λένε... «Special One»

Για ακόμη μια φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Είναι ίσως ο πιο πολυσυζητημένος άνθρωπος στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο κυρίως τον τελευταίο μήνα καθώς με τα αποτελέσματα του και τις αντιδράσεις του έχει καταφέρει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Μετά την χθεσινή τεράστια ανατροπή κόντρα στην Γιουβέντους ο Ζοσέ πήγε στο κέντρο του γηπέδου και έκανε χαρακτηριστικά ότι "δεν ακούει" προς την εξέδρα των «τιφόζι». Στην συνέντευξη Τύπου αργότερα έδειξε μετανιωμένος και τόνισε πως η κίνηση του ήταν ξεκάθαρα λόγω των ύβρεις που δέχθηκε για την οικογένεια του από τους οπαδούς της Γιουβέντους.

Ο Μουρίνιο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπενθυμίζει σε όλους ποιος είναι και τι έχει καταφέρει μέσα στο γήπεδο και αυτό έχει την δική του εξήγηση. Ο κατά πολλούς «Special One» μέχρι την αναμέτρηση κόντρα στην Νιουκάστλ ήταν με το «ένα πόδι» εκτός Μάντσεστερ. Είχε «χάσει» τα μισά αποδυτήρια, ο κόσμος της Γιουνάιτεντ ήταν μπερδεμένος, τα αποτελέσματα ήταν άσχημα και η εικόνα «κόκκινων διαβόλων» στο γήπεδο τραγική. Στις 6/10 η Γιουνάιτεντ υποδεχόταν την Νιουκάστλ η οποία βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης και μετά από δέκα λεπτά αγώνα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχανε με δύο γκολ διαφορά. Η εξέδρα ήταν σε κατάσταση σοκ, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο Μουρίνιο αμίλητος, με ένα βλέμμα -πόσο ακόμα να αντέξω- δεν τα παρατάει και αρχίζει να σκέφτεται τι μπορεί να αλλάξει. Κάνει την πρώτη του αλλαγή βγάζοντας τον Μπαϊγί μόλις στο 16ο λεπτό και περνώντας μέσα τον Μάτα. Ωστόσο η Μάντσεστερ δεν κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-2. Εκείνη την στιγμή άλλαξαν όλα. Ο Μουρίνιο καλεί όλη την ομάδα και μαζί με τους βοηθούς του τρέχουν προς τα αποδυτήρια. Η Γιουνάιτεντ μπαίνει μέσα στο δεύτερο ημίχρονο και κάνει την μεγάλη ανατροπή με τον Σάντσεζ να «γράφει το 3-2 στο 90'. Ο Λουκ Σο τις επόμενες μέρες παραδέχθηκε πως η συζήτηση που είχαν στα αποδυτήρια άλλαξε την ψυχολογία των παικτών και οι ίδιοι με την σειρά τους βρήκαν το θάρρος να γυρίσουν τα δεδομένα. Όχι μόνο του αποτελέσματος αλλά και τα δεδομένα προς τον Ζοσέ.

Ο Μουρίνιο παραμένει στο Μάντσεστερ και προετοιμάζει την ομάδα του για την αναμέτρηση με την Τσέλσι. Η ομάδα του Λονδίνου υποδέχεται την Γιουνάιτεντ ως αήττητη σε όλα τα ματς από την αρχή της σεζόν και μάλιστα καταφέρνει να προηγηθεί στο 21' με τον Ρούντιγκερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ανάπαυλα βγάζει ξανά το ίδιο πάθος που έβγαλε με την Νιουκάστλ και καταφέρνει να κάνει το Στάμφορντ Μπριτζ να «σωπάσει». Η ισοφάριση έρχεται από τον Μαρσιάλ στο 55' και ο ίδιος παίκτης «βάζει» μπροστά την Γιουνάιτεντ στο 73'. Κανείς δεν πίστευε στο 1-0 πως η Γιουνάιτεντ θα κατάφερνε ξανά να πάρει την νίκη με ανατροπή. Και θα το κατάφερνε αλλά ο Μπάρκλει στο 96' ισοφάρισε για την Τσέλσι σε 2-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Μια έντονη αντίδραση στο γκολ του Μπάρκλει από τον πάγκο της Τσέλσι εκνεύρισε τον Μουρίνιο δικαίως αλλά εκείνος ήξερε πως ήταν κερδισμένος ξανά. Οι οπαδοί της Τσέλσι τον γιούχαραν και εκείνος στο τέλος της αναμέτρησης τους «έδειξε» τρία δάχτυλα θέλοντας να τους υπενθυμίσει τα τρόπαια που τους είχε χαρίσει όταν ήταν προπονητής στην Τσέλσι.

Στην συνέχεια ακολούθησε η ήττα από την Γιουβέντους στο «Όλντ Τράφορντ» με 0-1 για το Champions League και η σχετικά εύκολη επικράτηση στο ίδιο γήπεδο κόντρα στην Έβερτον με 2-1 σε αγώνα πρωταθλήματος.

Δεν άργησε ωστόσο να επανέλθει στο προσκήνιο και στην δημοσιότητα ο Ζοσέ και η Γιουνάιτεντ. Στις 3/11 η Μάντσεστερ δοκιμαζόταν στην έδρα της Μπόρνμουθ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 11' και τα «μαύρα σύννεφα» ερχόντουσαν ξανά πάνω από το κεφάλι του Πορτογάλου προπονητή. Εκείνος όμως είχε βρει την "γιατρειά" του. Είχε βρει το "αντίδοτο" για τέτοιου είδους καταστάσεις. Μερικοί το λένε τύχη, μερικοί απλά το λένε... "Special One». Με γκολ του Μαρσιάλ στο 35' και του Ράσφορντ στο 92' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την νίκη κόντρα στην Μπόρνμουθ η οποία παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο την φετινή σεζόν.

Έτσι, ο Μουρίνιο έφτασε στο σημείο να «αναπνέει» στον πάγκο. Με τις μεγάλες ανατροπές της ομάδας του έφερε τον ενθουσιασμό στο Μάντσεστερ και ας μην παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Τις περισσότερες φορές μάλιστα μπορεί να πει κανείς πως η ομάδα του πρέπει να χάνει με 3 γκολ στο ημίχρονο βάση της εικόνας της ωστόσο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μετά τα όσα έχει περάσει ως προπονητής στην Μάντσεστερ, ο Ζοσέ έχει ανάγκη περισσότερο τα αποτελέσματα παρά την εικόνα.

Χθες, 7/11 ήρθε το "κερασάκι στην τούρτα". Η αναμέτρηση με την Γιουβέντους ήταν μία «σούμα» των τελευταίων αγώνων της Γιουνάιτεντ. Η "Γηραιά Κυρία" προηγήθηκε με τον Ρονάλντο στο 65' αλλά ο Μουρίνιο δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Με δύο γκολ στο 86' και στο 89' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μια από τις μεγαλύτερες νίκες που έχει πάρει την τελευταία πενταετία. Ο Μουρίνιο με το τελευταίο σφύριγμα, πηγαίνει στο κέντρο του γηπέδου και κάνει χαρακτηριστικά «δεν σας ακούω τώρα» προκαλώντας έτσι τους «Τιφόζι». Ωστόσο μετά την αναμέτρηση ο Ζοσέ δήλωσε πως ήταν λανθασμένη η κίνηση του αυτή και πως το έκανε μόνο και μόνο επειδή του έβριζαν την οικογένεια, γι' αυτό και αντέδρασε έτσι.

Συνοψίζοντας, ο Ζοσέ Μουρίνιο «παίρνει το αίμα του πίσω» το τελευταίο διάστημα και δείχνει να είναι πιο δυνατός από ότι ήταν πριν ένα μήνα. Δείχνει σε όλους για ποιον λόγο του βγήκε το προσωνύμιο «Special One».