Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Όνειρο να προπονήσω την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ» (vid)

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον χαρακτήρισε «όνειρο» την ευκαιρία να αναλάβει επιτέλους την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

Σβεν Γκόραν Έρικσον: «Όνειρο να προπονήσω την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ» (vid)

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος σε τελικό στάδιο, αποκάλυψε ότι κάποτε είχε κάνει συζητήσεις για να γίνει προπονητής της Λίβερπουλ, αλλά δεν οδήγησαν πουθενά.

Αντ' αυτού, ο 76χρονος αποδέχτηκε πρόσκληση να αναλάβει την καθοδήγηση των θρύλων της Λίβερπουλ απέναντι στον Άγιαξ το Σάββατο, σε έναν αγώνα που θα συγκεντρώσει χρήματα για το Ίδρυμα LFC.

«Είναι σαν όνειρο», δήλωσε ο Έρικσον. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να το ονειρευτώ αυτό, αλλά όταν ήμουν προπονητής πάντα ονειρευόμουν τη Λίβερπουλ. Ήταν κοντά κάποτε, υπήρχαν κάποιες συζητήσεις, πριν από πολλά χρόνια. Δεν έγινε ποτέ, αλλά τώρα συμβαίνει. Όταν με ρώτησαν νόμιζα ότι ήταν ένα αστείο».

Ο Έρικσον αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο και ότι είχε περίπου ένα χρόνο ζωής. Παραδέχτηκε επίσης τη δια βίου αγάπη του για τη Λίβερπουλ και αυτό οδήγησε στο να λάβει πρόσκληση από τον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ και τον σύλλογο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Οπαδός της Λίβερπουλ λόγω του πατέρα του, ο Σουηδός έχει βρεθεί πολλές φορές στον αντίπαλο πάγκο του Άνφιλντ. Ένα sold-out κοινό 59.655 ατόμων θα παρευρεθεί για να δει τον Έρικσον, ο οποίος είχε μια επιτυχημένη καριέρα προπονητή που διήρκεσε 40 χρόνια, να αναλαμβάνει τον έλεγχο αυτού που πιθανότατα θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στη διοίκηση.

Δείτε την συνάντηση του Κλοπ με τον Έρικσον:

«Το "You'll Never Walk Alone" είναι μαγικό», είπε. «Πρέπει να είναι (το Άνφιλντ) η καλύτερη ατμόσφαιρα στον κόσμο. Ένα μέρος της είναι το τραγούδι όταν βγαίνουν οι παίκτες. Με κάνει έτσι (δείχνει την ανατριχίλα στο χέρι) ακόμα και σήμερα και το έχω δει ζωντανά τόσες πολλές φορές στην τηλεόραση. Η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη.

Ανυπομονώ να το δω. Το αποτέλεσμα, είναι σημαντικό αν κερδίσουμε αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η ίδια η διοργάνωση και είμαι πολύ τιμημένος και ευγνώμων στη Λίβερπουλ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και είναι καταπληκτικό γιατί δεν έχω δουλέψει ποτέ για τη Λίβερπουλ.

Φυσικά και σου λείπει (η προπονητική), αλλά συνειδητοποίησα ότι είμαι σε μια συγκεκριμένη ηλικία και στην ηλικία μου δεν θα έπρεπε να είσαι μάνατζερ. Δεν πειράζει, ό,τι έχω κάνει, το έχω κάνει. Τώρα έχει τελειώσει, σχεδόν - αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι υποθέτω, οπότε αυτό είναι υπέροχο».

Στον όγδοο ετήσιο αγώνα θρύλων θα συμμετάσχουν πρώην παίκτες όπως ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Φερνάντο Τόρες και ο Σάμι Χίπια, ενώ ο Άγιαξ θα διαθέτει τα ταλέντα των Λιτμάνεν, Κανού και Φαν ντε Φάαρτ.

Η εκδήλωση θα έχει ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το ίδρυμα του συλλόγου, το οποίο βοήθησε στην υποστήριξη 123.000 ατόμων την περασμένη σεζόν. Οι προηγούμενοι αγώνες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 6,4 εκατομμύρια λίρες.