Οι... απαντήσεις του Χάρι Κέιν!

Ο Άγγλος φορ δείχνει τον δρόμο στην Τότεναμ σε πρωτάθλημα και Champions League, παρά την κριτική που δέχτηκε στο ξεκίνημα της περιόδου για την επιθετική του δυστοκία.

Οι... απαντήσεις του Χάρι Κέιν!

Η Τότεναμ με μία εντυπωσιακή ανατροπή στο Γουέμπλεϊ πέρασε το «εμπόδιο» της Αϊντχόφεν (2-1) κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης από τον δεύτερο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηγέτης της και σε αυτή την επιτυχία ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος σκόραρε δις σε βάρος του ολλανδικού συλλόγου και έφερε τα πάνω – κάτω στο ματς οδηγώντας τους «πετεινούς» στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Το αξιοσημείωτο όσον αφορά τον Άγγλο επιθετικό είναι το γεγονός ότι σε 14 εμφανίσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει βάλει το… πόδι του σε 15 γκολ της ομάδας του στο θεσμό, καθώς μετράει 13 τέρματα και δύο ασίστ. Αν πάρουμε, δε, αποκλειστικά τη φετινή σεζόν, ο 25χρονος φορ έχει τέσσερα γκολ σε ισάριθμες παρουσίες του και το… αστείο της όλης υπόθεση είναι ότι η επιτυχία του αυτή ήρθε σε μία περίοδο που ήταν ίσως η πρώτη που αμφισβητήθηκε τόσο έντονα!

Στο ξεκίνημα της περιόδου έγινε λόγος για την κούραση του 25χρονου επιθετικού από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, κατά το οποίο τα «λιοντάρια» αποκλείστηκαν στα ημιτελικά από την Κροατία και τερμάτισαν τελικά στην τέταρτη θέση της διοργάνωσης με την ήττα τους στον «μικρό τελικό» από το Βέλγιο.

Ο Κέιν έσπασε μεν την «κατάρα του Αυγούστου» (που τον συνόδευε τα προηγούμενα χρόνια όπου δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα), όταν σκόραρε από μια φορά απέναντι σε Φούλαμ (3-1, νίκη εντός) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-0, νίκη εκτός). Η επιθετική του δυστοκία τον Σεπτέμβρη, ωστόσο, που συνοδεύτηκε και από τρεις σερί ήττες της Τότεναμ (Γουότφορντ, Λίβερπουλ και Ίντερ) σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, μοιραία έφεραν τον παίκτη στο επίκεντρο έντονης κριτικής στη Βρετανία.

«Ο Κέιν είναι ένας κορυφαίος επιθετικός και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Όλοι οι φορ περνούν μια περίοδο που δεν σκοράρουν, είναι αναμενόμενο. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει πολλά γκολ στο μέλλον», έλεγε στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη ο προπονητής των λονδρέζων, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ενώ από την πλευρά του ο ίδιος ο Κέιν δεν άργησε να απαντήσει στις κριτικές με τα γκολ του και τις εμφανίσεις του.

Με τα έξι τέρματα που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής ο Κέιν στην Πρέμιερ Λιγκ η Τότεναμ παραμένει στο -5 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, ενώ υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, πως σε αντίθεση με τους υπόλοιπους διεκδικητές του εφετινού τίτλου στην κατηγορία οι «πετεινοί» είναι οι μοναδικοί που δεν ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου!

Όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ; Ο 25χρονος επιθετικός όπως προαναφέραμε μετράει τέσσερα γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές του στη φετινή φάση των ομίλων και με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε στο γκρουπ, η υπόθεση-πρόκριση στους «16» παραμένει ανοιχτή για το σύλλογο της αγγλικής πρωτεύουσας.