Λίβερπουλ: Τα σχόλια του Γιούργκεν Κλοπ για τον Μάικλ Έντουαρντς

Ο Γιούργκεν Κλοπ σχολίασε την είδηση ότι ο Μάικλ Έντουαρντς θα αναλάβει νέο ρόλο στην ηγεσία Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ: Τα σχόλια του Γιούργκεν Κλοπ για τον Μάικλ Έντουαρντς

Ο Μάικλ Έντουαρντς, ο οποίος υπηρέτησε με επιτυχία την Λίβερπουλ για 10 χρόνια - εκ των οποίων τα έξι ως αθλητικός διευθυντής - πριν αποχωρήσει από τον σύλλογο το 2022, θα αναλάβει την νέα του θέση την 1η Ιουνίου και θα επιβλέπει τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες για τον όμιλο ιδιοκτησίας.

Η είδηση ανακοινώθηκε από την FSG την Τρίτη (12/3) και κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου πριν από το ματς με την Σπάρτα Πράγας ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις σκέψεις του σχετικά με τον διορισμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν έχει μιλήσει με τον Έντουαρντς και τι πιστεύει για την εξέλιξη αυτή:

«Είχαμε αυτή τη συζήτηση, ναι. Ο Μάικλ και εγώ, είχαμε πάντα μια πολύ καλή σχέση. Ήταν πάντα πολύ καλή σε επαγγελματική βάση, έτσι κι αλλιώς, πολύ καλή, και πολλά καλά πράγματα συνέβησαν προφανώς στο διάστημα που ήμασταν εδώ μαζί. Ο Μάικλ αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο και τώρα που επέστρεψε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το έχω πει αρκετές φορές, θέλω να δω τον σύλλογο στην καλύτερη δυνατή θέση μετά την αποχώρησή μου, οπότε ό,τι μπορούμε να κάνουμε όσο είμαι εδώ θα το κάνω. Μετά από αυτό, άλλοι άνθρωποι πρέπει να το κάνουν και νομίζω ότι είναι μια κορυφαία λύση, ειλικρινά. Μια κορυφαία λύση. Η συζήτησή μας ήταν εξαιρετική, μιλήσαμε για πολλά πράγματα, για το τι σκέφτομαι για διάφορα πράγματα, παίκτες και τέτοια πράγματα [και] την κατάσταση στον σύλλογο, επειδή εγώ ήμουν μέσα όλη την ώρα, ενώ αυτός δεν ήταν μέσα, οπότε τι είχε αλλάξει και τι μπορεί να πρέπει να αλλάξει. Αυτά τα πράγματα. Πραγματικά καλή συζήτηση και, όπως είπα, νομίζω ότι είναι κορυφαία είδηση για τον σύλλογο».

Για το αν ο Έντουαρντς προσπάθησε να τον πείσει να παραμείνει και μετά το τέλος της σεζόν:

«Όχι, επειδή - και αυτό είναι πολύ σημαντικό στη δουλειά - δεν είναι χαζός. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι ένα θέμα για να μιλάμε γι' αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε ότι άλλαξα γνώμη τώρα; Μπορείς να το φανταστείς; Φυσικά και όχι. Δεν μπορώ να πω αυτό που είπα... Θα ήταν σαν: "Ποτέ, μα ποτέ για άλλο σύλλογο στην Αγγλία" και μετά [εγώ] θα υπέγραφα για του χρόνου για έναν γείτονα ή οτιδήποτε άλλο, ή για όποιον χρειάζεται προπονητή. Αυτό θα ήταν εντελώς τρελό. Δεν λέω αυτά τα πράγματα χωρίς να τα έχω σκεφτεί προηγουμένως. Θα σήμαινε ότι άρχισα μόλις τώρα να συνειδητοποιώ πόσο σπουδαίος είναι αυτός ο σύλλογος. Το γνωρίζω συνεχώς. Είναι, για μένα, ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο και τον αφήνω έτσι κι αλλιώς - γι' αυτό προσπάθησα να το εξηγήσω. Απλά θέλω ο σύλλογος να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Είμαι πραγματικά σίγουρος ότι δημιουργήσαμε μια βάση με τους σωστούς ανθρώπους στην ηγεσία και ο Μάικλ είναι μια κορυφαία επιλογή».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου μετά την αποχώρησή του:

«Απολύτως. Ο σύλλογος βρίσκεται σε μια πολύ καλή στιγμή, σε μια πολύ καλή θέση. Φυσικά, οι άνθρωποι θα το μετρήσουν αυτό μόνο στο τέλος της σεζόν και θα δουν τι πραγματικά πετύχαμε, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό για το μέλλον. Αυτό που πετυχαίνουμε είναι για τώρα. Για το μέλλον είναι σημαντικό πόσο καλή είναι η ομάδα, πόσο καλοί είναι οι παίκτες, πόσο καλή είναι η δομή [και] πόσο καλή είναι η οργάνωση. Από εκεί πηγάζει η αισιοδοξία μου και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι μια αρκετά καλή στιγμή για να βρίσκομαι στην Λίβερπουλ. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτό, αλλά αυτή είναι μια γενική ερώτηση και μια γενική απάντηση και δεν έχει καμία σχέση με το αυριανό παιχνίδι. Είμαι απόλυτα σε εγρήγορση για αύριο και και τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι αισθάνονται το ίδιο και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παίξουμε ένα καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο που θέλω».