Ολυμπιακός Κ19: Τα θρυλικά «μωρά» του Συλαϊδόπουλου

Η Μπάγερν Μονάχου υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Νέων του Ολυμπιακού και αυτό οφείλεται στη νοοτροπία που έχει μεταδώσει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στους παίκτες του. 

Ολυμπιακός Κ19: Τα θρυλικά «μωρά» του Συλαϊδόπουλου

Οι Νέοι του Ολυμπιακού συνεχίζουν να τρελαίνουν την Ευρώπη με τις σπουδαίες τους εμφανίσεις στo UEFA Youth League. Η «ερυθρόλευκη» Κ19 ξεκίνησε τον Οκτώβριο τις υποχρεώσεις της στο θεσμό απέναντι στη Λέτσε.

Πέντε μήνες μετά οι Πειραιώτες έφτασαν στο σημείο να προκριθούν αήττητοι στο final four της διοργάνωσης που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας. Το φετινό κατόρθωμα των πρωταθλητών της Super League K19 δεν είναι τυχαίο και πιστώνεται στην νοοτροπία που έχει περάσει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στους παίκτες του.

Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο Έλληνας προπονητής ζητά από τους Νέους του Ολυμπιακού να παίζουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και εκείνοι το έχουν εφαρμόσει στο έπακρο.

Απέναντι σε ομάδες όπως η Ίντερ, η Λανς και η Μπάγερν Μονάχου, που φημίζονται για το επιθετικό τους παιχνίδι, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με το δικό τους στυλ ποδοσφαίρου και όχι μέσω ενός διαφορετικού πλάνου.

Τρανό παράδειγμα η αποψινή εμφάνιση στο Μόναχο. Η εικόνα των Νέων του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν άψογη και αποτελεί προϊόν της δουλειάς που γίνεται στον Ρέντη.

Αντί να αρκεστούν σε παθητικό παιχνίδι χτυπώντας στην αντεπίθεση, οι Πειραιώτες έμειναν πιστοί στις αρχές και στο πλάνο του προπονητή. Όπως στο δεύτερο γκολ με τη Λανς, έτσι και στο πρώτο με τη Μπάγερν οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα και ανάγκασαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα να υποπέσει σε λάθος.

Απέναντι σε μία ομάδα με πολλούς δημιουργούς, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να «μπλοκάρει» το παιχνίδι της και στη συνέχεια σημείωσε δύο υπέροχα γκολ.

Η φάση του 2-0 πιστώνεται εξολοκλήρου στον Παπακανέλλο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αφού πρώτα «χόρεψε» τους αντιπάλους, πέτυχε ένα γκολ από πάρα πολύ δύσκολη γωνία.

Εξίσου υπέροχο ήταν και το τρίτο γκολ των Πειραιωτών. Ο συνήθης ύποπτος, Χαράλαμπος Κωστούλας, χωρίς να το σκεφτεί έπιασε ένα σουτ στην κίνηση και χρίστηκε σκόρερ. Μάλιστα πανηγύρισε μιμούμενος τα... πιστόλια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Εκτός του τομέα της επίθεσης, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άριστα και ανασταλτικά. Ήταν αναμενόμενη η αντίδραση από πλευράς Βαυαρών, όμως οι Πειραιώτες είχαν τις απαιτούμενες απαντήσεις. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Σίνα που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να κάνει κάτι στη φάση του γκολ της Μπάγερν και σε πολλές περιπτώσεις έκανε αισθητή την παρουσία του.

Πλέον οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 19 Απριλίου, ενώ παράλληλα κοιτούν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, εκεί όπου έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου.

: Αξίζουν συγχαρητήρια και στους φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο και στήριξαν από την αρχή έως το τέλος την αγαπημένη τους ομάδα, η οποία τους αντάμειψε με μία θρυλική εμφάνιση.