Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 1-3: Πάρτι των Νέων στο Μόναχο και πρόκριση στα ημιτελικά (highlights)

Οι Νέοι του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν μεγαλειώδη εμφάνιση στο Μόναχο και επικράτησαν της Μπάγερν με 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν για πρώτη φορά στα ημιτελικά του UEFA Youth League.

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 1-3: Πάρτι των Νέων στο Μόναχο και πρόκριση στα ημιτελικά (highlights)

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα υπάρξει παρουσία στα ημιτελικά του UEFA Youth League. Οι Νέοι του Ολυμπιακού έκαναν μυθική εμφάνιση μέσα στο Μόναχο και απέκλεισαν στα προημιτελικά τη Μπάγερν με 3-1.

Οι Πειραιώτες «κατάπιαν» τους Βαυαρούς στο πρώτο ημίχρονο και με τρία γκολ μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών «κλείδωσαν» την παρθενική τους πρόκριση στην τετράδα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν στη Νιόν της Ελβετίας το νικητή του ζευγαριού Ναντ-Κοπεγχάγη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Κ. Κωστούλας έκανε τη μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκεί όπου βρέθηκε ο Πνευμονίδης, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Σμιτ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 13ο λεπτό ήρθε η απάντηση από πλευράς Βαυαρών. Ο Ζβόναρερκ έκανε την κάθετη πάσα στον Κούσι-Ασάρε και εκείνος βγήκε απέναντι από τον Σίνα, ο οποίος διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στη συνέχεια οι Γερμανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά και έτσι χαλούσαν διαρκώς το παιχνίδι των αντιπάλων.

Μάλιστα η πίεση απέφερε καρπούς στο 32ο λεπτό. Οι Πειραιώτες ανέβασαν τις γραμμές τους και ο Σμιτ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μουζακίτη που σκόραρε ανενόχλητος για το 1-0.

Το γκολ «έλυσε» τα πόδια των Νέων του Ολυμπιακού, οι οποίοι συνέχισαν να διατηρούν ψηλά την πίεσή τους. Μάλιστα στο 37ο λεπτό βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Παπακανέλλος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά και με μία ωραία ατομική προσπάθεια προσπέρασε δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σμιτ.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών ο Αλαφάκης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά. Οι αμυντικοί της Μπάγερν έδιωξαν προσωρινά και ο Χ. Κωστούλας με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-0 μέσα σε αποθέωση από τους φίλους των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν στο Μόναχο.

Οι Νέοι της Μπάγερν Μονάχου έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και είχαν μία καλή στιγμή στο 43ο λεπτό. Ο Γιένσεν επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά ο Σίνα μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δύο πάγκους, όταν ο Σόλζε έσπρωξε τον Συλαϊδόπουλο, ο οποίος είχε πιάσει τη μπάλα μόλις εκείνη βγήκε εκτός. Έτσι ο ρέφερι Φριντ αποφάσισε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον προπονητή των Πειραιωτών.

Στην επανάληψη ο Δημήτρης Μαυρογενίδης κάλυψε το κενό του κόουτς Συλαϊδόπουλου. Οι Βαυαροί φανερά επηρεασμένοι από το κακό πρώτο ημίχρονο, προσπάθησαν με επιθέσεις από τα πλάγια να απειλήσουν την εστία του Σίνα.

Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και με την πρώτη ευκαιρία, οι «ερυθρόλευκοι» έφευγαν στην αντεπίθεση με τους Χ. Κωστούλα και Παπακανέλλο.

Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Μπάγερν έκλεισε τους Νέους του Ολυμπιακού στην αντίπαλη περιοχή και έτσι κατάφερε να μειώσει στο 63ο λεπτό.

Ο Σίνα απέκρουσε το μακρινό σουτ του Ζβόναρεκ, όμως ο Ράμσακ από κοντά σούταρε και έτσι μείωσε για τη Μπάγερν σε 3-1. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο Ζβόναρεκ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Η Μπάγερν συνέχισε να απειλεί με αξιώσεις την εστία του Σίνα, ο οποίος έβγαλε με το ένα χέρι το πολύ δύσκολο σουτ που επιχείρησε ο Λισίνα εκτός περιοχής. Στο 82ο λεπτό το φάουλ που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι, λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Στα υπολειπόμενα λεπτά οι Βαυαροί είχαν νέες ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω στην άμυνα του Ολυμπιακού και στον εξαιρετικό Σίνα. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μαζί με τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στις κερκίδες του Μονάχου.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 1-3

Γήπεδο: FC Bayern Campus

Διαιτητής: Γίγκαλ Φριντ (Ισραήλ)

Γκολ: 63' Ράμσακ - 32' Μουζακίτης, 37' Παπακανέλλος, 40' Χ. Κωστούλας

Κίτρινες: Φερνάντες, Παπακανέλλος, Σόλζε, Αλαφάκης, Κ. Κωστούλας, Σκολ

ΜΠΑΓΕΡΝ (Μάριτς): Σμιτ, Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν (46' Νκιλί), Αζνού (46' Λίτσινα), Ράμσακ, Κούσι-Ασάρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Πρεκατές, Τανούλης, Κ. Κωστούλας, Αλαφάκης (90' Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67' Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78' Ντάμα), Χ. Κωστούλας (90' Γατόπουλος).