Ινφαντίνο: «Η FIFA είναι αντίθετη με τη μπλε κάρτα»

Ο Τζάνι Ινφαντίνο εξέφρασε την αντίθεση του με την εισαγωγή της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο.

Ινφαντίνο: «Η FIFA είναι αντίθετη με τη μπλε κάρτα»

Οριστικά φαίνεται ότι θα «παγώσει» το θέμα της εισαγωγής της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο. Οι νομοθέτες της IFAB αναμένεται να συναντηθούν το Σάββατο (2/3) και η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα περάσει.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο μίλησε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή (1/3) και την άφιξη του στη συνεδρίαση της IFAB στη Σκωτία και τόνισε ότι η FIFA δεν είναι σύμφωνη με την εισαγωγή της μπλε κάρτας.

«Οι μπλε κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επίπεδο ελίτ. Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν υπάρχει για εμάς. Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη.

Ως πρόεδρος της FIFA δεν γνώριζα αυτό το θέμα και πιστεύω ότι η FIFA έχει λόγο στην IFAB. Στη FIFA είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να εξετάσουμε ιδέες και προτάσεις.

Μόλις όμως, το αναλύσει κανείς, καταλαβαίνει ότι η ουσία πρέπει να προστατεύεται: αυτή είναι η παράδοση. Η μπλε κάρτα δεν θα υπάρξει», ανέφερε ο Ινφαντίνο.

Η μπλε κάρτα θα οδηγούσε σε δεκάλεπτη αποβολή τον ποδοσφαιριστή που θα έκανε σκόπιμο φάουλ για να σταματήσει υποσχόμενη επίθεση ή έχει απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητή.