Μάντσεστερ Σίτι: Μέσα στο 2024 η απόφαση για τις 115 κατηγορίες - Ποιες ποινές αντιμετωπίζει

Μέσα στην χρονιά αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τις 115 κατηγορίες για παραβιάσεις των κανόνων της Premier League που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι. Πρόστιμα, αφαιρέσεις βαθμών που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια τίτλων, ακόμη και αποβολή από το πρωτάθλημα οι πιθανές ποινές. 

Μάντσεστερ Σίτι: Μέσα στο 2024 η απόφαση για τις 115 κατηγορίες - Ποιες ποινές αντιμετωπίζει

Μετά τις εξελίξεις σχετικά με την τιμωρία της Έβερτον για παραβίαση των κανονισμών της Premier League, έχει σηκώσει πολλή κουβέντα η καθυστέρηση της υπόθεσης των 115 κατηγοριών κατά της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία εκρεμμεί εδώ και έναν χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο έγκυρος Ντέιβιντ Ορνστάιν της Athletic, η Premier League έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την καθυστέρηση της απόφασης και την μυστικότητα γύρω από την διαδικασία. Οι εξελίξεις όμως αναμένεται να έλθουν μέσα στο 2024.

Ποιες τιμωρίες θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Σίτι;

Οι πιθανές τιμωρίες περιγράφονται στον κανόνα W.51 του εγχειριδίου της Premier League, με μια σειρά πιθανών επιλογών που θα πρέπει να εξετάσει η επιτροπή, αν η Σίτι κριθεί ότι παραβίασε τους κανόνες.

Οι κυρώσεις κυμαίνονται από επίπληξη και πρόστιμα έως αφαίρεση βαθμών - ακόμη και αποβολή από την Premier League.

Οποιαδήποτε αφαίρεση βαθμών θα μπορούσε να εφαρμοστεί κατά την έκδοση της απόφασης ή αναδρομικά, αυξάνοντας την προοπτική αφαίρεσης τίτλων από την Σίτι.

Ποιες κατηγορίες βαραίνουν την Σίτι;

Πρόκειται για μια σειρά φερόμενων παραβάσεων των οικονομικών κανόνων μεταξύ των περιόδων 2009-10 και 2017-18.

Η Σίτι κατηγορείται από την Premier League ότι δεν παρείχε ακριβείς οικονομικές πληροφορίες, «ιδίως όσον αφορά τα έσοδά της (συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από χορηγίες), τα συνδεδεμένα μέρη της και τα λειτουργικά της έξοδα».

Ο σύλλογος κατηγορείται επίσης ότι δεν γνωστοποίησε πλήρως τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών για μια τετραετία. Αυτές αφορούσαν τις περιόδους 2009-10 έως 2012-13, όταν ήταν υπεύθυνος ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Κατηγορούνται επίσης για παραβίαση των κανόνων της Premier League σχετικά με τα κέρδη και τη βιωσιμότητα κατά τις περιόδους 2015-16, 2016-17 και 2017-18.

Η Premier League ισχυρίστηκε επιπλέον ότι η Σίτι δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς της UEFA σχετικά με την αδειοδότηση των συλλόγων και το Financial Fair Play το 2013-14 και μεταξύ 2014-15 και 2017-18.

Η Σίτι αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια από την UEFA για παραβάσεις των κανονισμών FFP τον Φεβρουάριο του 2020. Ωστόσο, η κύρωση ανατράπηκε από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) τον Ιούλιο του ίδιου έτους, όχι γιατί κρίθηκε αθώα, αλλά γιατί η υπόθεση είχε παραγραφεί.

Διαβάστε σχετικά:

Μάντσεστερ Σίτι και Άμπου Ντάμπι: Θριαμβευτικό σχέδιο πάθους ή γεωπολιτικό παιχνίδι εξουσίας;