Μπρέντφορντ-Λίβερπουλ 1-4: Μασάει σίδερα! (hls)

Η Λίβερπουλ νίκησε 4-1 εκτός έδρας την Μπρέντφορντ και πήρε αέρα πέντε βαθμών -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της Premier League παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα τραυματισμών. Μαγικό γκολ με λόμπα ο Νούνιες, επιστροφή με γκολ για τον Σαλάχ

Μπρέντφορντ-Λίβερπουλ 1-4: Μασάει σίδερα! (hls)

Η Λίβερπουλ ήξερε πως θα πάει στην έδρα της Μπρέντφορντ χωρίς τους Σόμποσλαϊ, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Τιάγκο και μια μέρα πριν το ματς έχασε και τον Άλισον. Στο πρώτο ημίχρονο είδε και τους Τζόουνς, Ζότα να αποχωρούν τραυματίες. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ όμως έδειξαν για ακόμη μια φορά πως διαθέτουν αστείρευτα ψυχικά αποθέματα, νίκησαν 4-1 την Μπρέντφορντ και ανέβηκαν στους 57 βαθμούς έπειτα από 25 ματς, στο +5 από Μάντσεστερ Σίτι (23 αγ.) και Άρσεναλ (24 αγ.).

Ο Κέρτις Τζόουνς αποχώρησε τραυματίας στο 34ο λεπτό όμως η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ ένα λεπτό αργότερα με τον Ζότα να βγάζει τον Ντάργουιν Νούνιες τετ-α-τετ και τον Ουρουγουανό να σκάβει την μπάλα πάνω από το κεφάλι του Φλέκεν. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν ξανά άτυχοι στο 44' καθώς ο Νόργκαρντ προσγειώθηκε άσχημα πάνω στο γόνατο του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος αποχώρησε με φορείο.

Η Λίβερπουλ σκόραρε ξανά στο 55' με τον Σαλάχ να βρίσκει όμορφα τον Μακ Άλιστερ και εκείνος να σκοράρει ενώ ο Αιγύπτιος από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 68' από την ασίστ του Χάκπο. Επιστροφή με γκολ και ασίστ για τον Αιγύπτιο αστέρα. Ο φορμαρισμένος Τόνεϊ μείωσε στο 75' προτού ο Χάκπο ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 1-4 στο 86'. Ο Φαν Ντάικ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Έτσι, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 57 βαθμούς και φιλοξενεί την Τετάρτη (21/2) την Λούτον ενώ η Μάντσεστερ Σίτι που έχει 52 βαθμούς παίζει σήμερα (19.30) με την Τσέλσι εντός έδρας και την Τρίτη (20/2) ξανά εντός με την Μπρέντφορντ που έμεινε στην 14η θέση με 25 βαθμούς.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

ΣΗΜΕΡΑ

Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 1-4

(75' Τόνεϊ - 34' Νούνιες, 55' Μακ Άλιστερ, 68' Σαλάχ, 86' Χάκπο)

17.00: Μπέρνλι – Άρσεναλ, Φούλαμ – Άστον Βίλα, Νιουκάστλ – Μπόρνμουθ, Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουέστ Χαμ, Τότεναμ – Γουλβς

19.30: Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι

ΑΥΡΙΟ

16.00: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον

18.30: Λούτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

22.00: Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας