Φαν Ντάικ: «Όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται στην κορυφή παλεύοντας για τον τίτλο»

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ επισήμανε ότι η Λίβερπουλ πρέπει να «απολαύσει την στιγμή», καθώς στοχεύει να παραμείνει στην πρώτη θέση της Premier League.

Φαν Ντάικ: «Όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται στην κορυφή παλεύοντας για τον τίτλο»

Η νίκη της Λίβερπουλ με 3-1 επί της Μπέρνλι στο Άνφιλντ το Σάββατο διατήρησε το πλεονέκτημα των δύο βαθμών για τους Κόκκινους στην κορυφή της κατηγορίας, μπροστά από την Μάντσεστερ Σίτι - που έχει παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο - και την Άρσεναλ.

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Νομίζω ότι όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση που είσαι στην κορυφή και παλεύεις για το αποκορύφωμα, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η κατάκτηση της Premier League.

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που νομίζω ότι πέρυσι τέτοια εποχή, δεν θα το πίστευες ποτέ, ίσως όχι ποτέ, καθώς ποτέ δεν ξέρεις, αλλά δεν θα πίστευες πού βρισκόμαστε σήμερα.

Ας απολαύσουμε τη στιγμή και πρέπει να αποδώσουμε ως παίκτες, αλλά όλοι μαζί πρέπει να παίξουν το ρόλο τους.

Προφανώς ήρθαμε μετά από μια πολύ απογοητευτική μέρα στο Λονδίνο. Θέλαμε να δείξουμε μια αντίδραση για τους εαυτούς μας. Το ξεκίνημα [εναντίον της Μπέρνλι] δεν ήταν καλό, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο γυρίσαμε το δεύτερο ημίχρονο και παραμείναμε ήρεμοι ήταν καλός.

Μπορούμε να επηρεάσουμε μόνο αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι το μόνο πράγμα. Θέλαμε να κερδίσουμε, ό,τι κι αν γίνει, να βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε, το κάναμε αυτό και τώρα έχουμε μερικές μέρες ρεπό, ελπίζω όλοι να ξαναφρεσκαριστούν και να μην έχουμε γρίπη και τραυματισμούς και όλα αυτά».