Ολυμπιακός Κ19: Θρυλικοί μάγκες

Η πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού επί της Ίντερ στο UEFA Youth League απέδειξε για άλλη μία φορά πως η ομάδα του Πειραιά διαθέτει σπουδαία ταλέντα. 

Ολυμπιακός Κ19: Θρυλικοί μάγκες

Η «ερυθρόλευκη» Κ19 συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά, με τη μόνη διαφορά πως φέτος έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου οι πρωταθλητές έχουν διαχειριστεί πολύ καλά τις υποχρεώσεις τους τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ευρώπη.

Δεν είναι εύκολο για παιδιά τέτοιων ηλικιών να κληθούν να παίζουν σε δύο διοργανώσεις με υψηλό βαθμό ανταγωνισμού. Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες τα έχουν καταφέρει περίφημα μέχρι στιγμής και εκτός της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, βλέπουν ψηλά και στο UEFA Youth League.

Η Ίντερ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης και αν μη τι άλλο οι «νερατζούρι» δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής του. Η ομάδα του Κίβου βρίσκεται στην πρώτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος Νέων και αυτό δίνει περισσότερη αξία στην πρόκριση του Ολυμπιακού.

Στο παιχνίδι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» διεκδίκησαν επί ίσοις όροις την νίκη και μάλιστα δεν πτοήθηκαν από την άδικη αποβολή του Παπακανέλλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Αντίθετα είχαν στο τέλος σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ και στη διαδικασία των πέναλτι, ήταν ψύχραιμοι δείχνοντας αποφασισμένοι για τη νίκη.

Αυτό που μετράει σ' αυτές τις ηλικίες είναι η συλλογή εμπειριών από το υψηλότερο επίπεδο, έτσι ώστε τα παιδιά να «ψηθούν» και να είναι έτοιμα για την άνοδο στην πρώτη ομάδα.

Η Κ19 του Ολυμπιακού διαθέτει αρκετά «διαμαντάκια», τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε πολύτιμους θησαυρούς για το σύλλογο. Φτάνει μόνο να παραμείνουν πιστοί στο πλάνο της σκληρής δουλειάς και της προπόνησης και κυρίως να τους δοθούν περισσότερες ευκαιρίες είτε από την πρώτη ομάδα, είτε από τον Ολυμπιακό Β'.

Κλείνοντας θα πρέπει να σταθούμε και στην πολύ όμορφη εικόνα που σχηματίστηκε στις κερκίδες του Φαλήρου, ύστερα από την πολύμηνη απαγόρευση της εισόδου. Παιδιά από το μεγάλο δίκτυο των ακαδημιών του Ολυμπιακού παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι της Κ19 και δεν σταματούσαν να την ενθαρρύνουν.

Εξίσου όμορφη ήταν και η κίνηση των «ερυθρόλευκων» Νέων να σπεύσουν να παρηγορήσουν τον Κότσι της Ίντερ, μετά την άστοχη εκτέλεσή του στη διαδικασία των πέναλτι.