Λίβερπουλ: Πώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ αποδεικνύεται πρότυπο για τον Χάρβεϊ Έλιοτ

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ μίλησε για τη σχέση του με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, χαρακτηρίζοντας τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ «είδωλο» για την καθοδήγηση που δίνει στους νεότερους παίκτες του συλλόγου.

Λίβερπουλ: Πώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ αποδεικνύεται πρότυπο για τον Χάρβεϊ Έλιοτ

Ο Χάρβεϊ Έλιοτ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχουν στενό δεσμό από την άφιξη του πρώτου στην Λίβερπουλ το 2019, με τον Αιγύπτιο να προσφέρει τακτικά συμβουλές και καθοδήγηση, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Ο Σαλάχ, ως μέλος της εσωτερικής ηγετικής ομάδας των «κόκκινων», έχει μιλήσει στο παρελθόν για την επιθυμία του να αποτελεί παράδειγμα για τους συμπαίκτες του και σε συνέντευξή του στο επίσημο πρόγραμμα της Λίβερπουλ, ο Έλιοτ εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η υποστήριξη του 31χρονου κατά την διάρκεια της θητείας του στο Άνφιλντ.

«Νομίζω ότι μέχρι την ημέρα που θα αποσυρθώ θα μαθαίνω πάντα διαφορετικά πράγματα από διαφορετικούς παίκτες και ο Μο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα γι' αυτό», είπε.

«Ειδικά επειδή παίζαμε κατά κάποιο τρόπο στην ίδια θέση όταν πρωτοήρθα στον σύλλογο. Υπέγραψα ως δεξιός εξτρέμ, [αλλά] γνωρίζοντας ότι θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να πάρω τη θέση του!

Έπρεπε να προσαρμόσω το παιχνίδι μου, αλλά υπήρχαν πράγματα που μπορούσα να πάρω από εκείνη τη θέση στη μεσαία γραμμή όπου παίζω τώρα: απειλή για γκολ, δημιουργικότητα και τέτοια πράγματα.

Με τον Μο, προσπαθεί πάντα να πιέζει όχι μόνο εμένα αλλά και τους άλλους νέους και, για να είμαστε δίκαιοι, δεν χρειάζεται να το κάνει.

Είναι ένα είδωλο εντός και εκτός γηπέδου και θα ήταν εύκολο να επικεντρωθεί μόνο στον εαυτό του και να συνεχίσει να φροντίζει να σπάει ρεκόρ και ούτω καθεξής, αλλά βρίσκει χρόνο από την ημέρα του για να μας ελέγχει, για να βεβαιωθεί ότι ξέρουμε ότι αν χρειαστούμε κάτι, είναι πάντα εκεί για να μας δώσει υποδείξεις.

Για παράδειγμα, αν και ήταν στο AFCON με την Αίγυπτο, μου έστειλε μήνυμα μετά το παιχνίδι της Άρσεναλ στον τελευταίο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας λέγοντάς μου: "Πώς σου φάνηκε;" και ούτω καθεξής. Είναι τα πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνει, αλλά είναι απλά ένας σπουδαίος άνθρωπος και θέλει πάντα το καλύτερο για όλους.

Το να τον έχουμε στην ομάδα και να βλέπουμε τι έχει καταφέρει είναι απλά απίστευτο και είναι ευχαρίστηση να μοιραζόμαστε το γήπεδο μαζί του».

Έχοντας μια θετική πορεία μέχρι στιγμής, ο Έλιοτ πλησιάζει τα 100 παιχνίδια με τη Λίβερπουλ. Αν αγωνιστεί εναντίον της Μπέρνλι για την Premier League στο Άνφιλντ αυτό το Σαββατοκύριακο, θα φτάσει τα 98.

Και έχοντας μεγαλώσει ως φίλαθλος των «κόκκινων», παραδέχεται ότι ακόμα τσιμπάει τον εαυτό του κατά καιρούς για να βεβαιωθεί ότι δεν ονειρεύεται.

«Ναι, σίγουρα», είπε. «Για μένα ήταν λίγο πιο δύσκολο ως παιδί να είμαι τόσο μακριά από την πόλη, αλλά πάντα έχεις αυτά τα όνειρα [και] κάθε τόσο είχα την τύχη να ταξιδέψω στο Άνφιλντ για να δω ένα παιχνίδι με τον πατέρα μου.

Ήταν απλά ένα υπέροχο συναίσθημα να μπορώ να ταξιδέψω στο παιχνίδι μαζί του. Όταν βλέπεις το γήπεδο από μακριά και μετά το πλησιάζεις όλο και περισσότερο και μετά βρίσκεσαι πραγματικά στο γήπεδο, βλέπεις τους παίκτες και ακούς τους οπαδούς... είναι το όνειρο κάθε παιδιού για την ομάδα που υποστηρίζει.

Μου αρέσει κάθε στιγμή και μακάρι να συνεχιστεί».

Ο Έλιοτ συνέχισε: «Πάντα θέλεις να δίνεις το κάτι παραπάνω.

Θέλεις να τρέχεις μέχρι να μην μπορείς να τρέξεις άλλο και όχι μόνο να το κάνεις για τους οπαδούς αλλά και για τον εαυτό σου. Πάντα θέλεις να φεύγεις από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά έχοντας δώσει το 100% κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο, πάντα θέλεις να προσπαθείς να επηρεάσεις το παιχνίδι ως παίκτης, να βοηθήσεις την ομάδα σου, ειδικά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Απλά πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ως ομάδα και, όπως είπα, να δίνουμε αυτή την έξτρα ώθηση όταν μπαίνουμε στο γήπεδο».