Σασπένς με... φαβορί

Τελικά η φετινή Premier League εξελίσσεται στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Σασπένς  με... φαβορί

Όχι πως αυτό δεν συνέβαινε πριν, αλλά φέτος με τη Μάντσεστερ Σίτι να μη νιώθει και τόσο σίγουρη για τον εαυτό της και με τρεις ομάδες και αυτή τη φορά να διεκδικούν τον τίτλο (Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι) χωρίς τεράστιες διαφορές η μια από την άλλη, το πράγμα δείχνει ότι θα έχουμε… άγριο σασπένς μέχρι το φινάλε. Γεγονός που μόνο ασυνήθιστο δεν είναι σε αυτό το πρωτάθλημα, δεκαετίες τώρα!

Η πρωτοπόρος για την ώρα Λίβερπουλ μετά την κακή εμφάνιση της στο Λονδίνο και την τριάρα από την Αρσεναλ ψαλίδισε η ίδια τις ελπίδες που έδωσε στους οπαδούς της για επιστροφή στον τίτλο. Δεν το λέμε εμείς, οι Άγγλοι το αναφέρουν από το βράδυ της Κυριακής. Ίσως τελικά η δήλωση αποχωρισμού στο τέλος της σεζόν από τον Γιούργκεν Κλοπ να μην ήταν η καλύτερη ιδέα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ίσως βιάστηκε ο Γερμανός ή θεώρησε πως ο θόρυβος που ξέσπασε τώρα θα έχει καταλαγιάσει έως οι τρεις βασικές διεκδικήτριες μπουν στη τελική ευθεία, οπότε η Λίβερπουλ θα μπει απερίσπαστη σε αυτήν. Όμως η κάκιστη εμφάνιση σχεδόν με κάτω τα χέρια από τους «κανονιέρηδες» στο Έμιρεϊτς, έδειξε ότι πρώτοι από όλους επηρεάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του.

Σε ότι αφορά την 2ηΑρσεναλ, το σίγουρο είναι πως ο Αρτέτα θα αποχαιρετήσει τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν. Όμως, παρά το γεγονός ότι οι Λονδρέζοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις δεν φαίνονται ικανοί και ιδιαίτερα αξιόπιστοι για να αρπάξουν τον τίτλο από τα δυο πολύ βαριά ονόματα του αγγλικού κι ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά από θέμα ψυχολογίας, αφού ουκ ολίγες φορές οι παίκτες της έχουν δείξει πολλές φορές ότι στα δύσκολα, λιγοψυχούν και πνίγονται μόνοι τους σε μια σταγόνα νερό. Και ομάδα χωρίς ψυχή δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα, όταν βρίσκεται στην αρένα με τα άγρια θηρία της βόρειας Αγγλίας.

Σε ο,τι έχει να κάνει με την Σίτι, το ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, με ένα μόνιμο «μαξιλαράκι» ενός-δύο λιγότερων αγώνων από μόνο του την καθιστά νο1 φαβορί για τον τέταρτο σερί τίτλο. Κι έχει κι έναν ακόμα λόγο να ελπίζει σε αυτόν, από τη στιγμή που επέστρεψε στη δράση ο Κέβιν ντε Μπρόινε. Άλλωστε η φυγή του Γκιντογκάν και ο τραυματισμός του Βέλγου, ήταν οι σημαντικότεροι λόγοι που η κάτοχος όλων των περσινών τίτλων έχασε την ισορροπία και τη σταθερότητα της, καθώς και μέρος της αυτοπεποίθησης της.

Καλά που υπήρχαν ο Ρόντρι κυρίως και ο Αλβάρες που έβγαλαν… λαγούς από τα μανίκια και οι «Πολίτες» έμειναν όρθιοι στη μάχη του τίτλου και ανακουφίζοντας τον Γκουαρντιόλα, που σε κάτι τέτοιες στιγμές το ρίχνει λίγο στην κλάψα! Πλέον οι ισορροπίες αλλάζουν, Λίβερπουλ και Αρσεναλ έχουν ένα ακόμη λόγο να αγχωθούν περισσότερο όσο η Premier League θα βαδίζει προς το φινάλε της. Μειονέκτημα για τη Σίτι ότι σε λίγο θα επαναρχίσει το UEFA Champions League και θα ξεκινήσει η… ανηφόρα της για να υπερασπιστεί αυτό που κέρδισε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

Στις άλλες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, Τότεναμ και Αστον Βίλα έχουν τον πρώτο λόγο καθώς απέχουν αρκετά από την βασανισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θέλει αλλά έχει μια μόνιμη τάση αυτοκτονίας και δεν μπορεί να κρατήσει μια σταθερή πορεία, χάνοντας εύκολους βαθμούς, ενώ κάνει τα εύκολα δύσκολα ακόμη κι αν παίζει απέναντι στη... Νιούπορτ. Αλλά είπαμε, υπάρχει σασπένς και μακρύς δρόμος…