Χάμες Ροντρίγκες: Τέσσερις ομάδες σε 3,5 χρόνια και συνεχίζει…

Η απουσία του Χάμες Ροντρίγκες από την αποστολή της Σάο Πάολο στον τελικό του Σούπερ Καπ, οι γκρίνιες του Κολομβιανού και οι νέες φήμες που τον θέλουν να αλλάζει ποδοσφαιρική «στέγη».

Χάμες Ροντρίγκες: Τέσσερις ομάδες σε 3,5 χρόνια και συνεχίζει…

Ούτε στη Σάο Πάολο δεν έμελλε τελικά να στεριώσει ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος έχει ήδη αλλάξει τέσσερις ομάδες μέσα σε ένα διάστημα μόλις 3,5 χρόνων. Μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό πέρσι τον Απρίλη, ο 32χρονος μεσοεπιθετικός αποφάσισε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Πριν καν προλάβει όμως να κλείσει χρόνο, ετοιμάζεται για ακόμα μία φορά να αλλάξει ποδοσφαιρική «στέγη».

Η Σάο Πάολο κατέκτησε χθες τον τίτλο του Σούπερ Καπ Βραζιλίας στον τελικό κόντρα στην πρωταθλήτρια Παλμέιρας στο Μπέλο Οριζόντε με 4-2 στα πέναλτι έπειτα από το «λευκό» 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Αίσθηση προκάλεσε όμως, η απουσία του Χάμες Ροντρίγκες από την αποστολή της Σάο Πάολο, παρότι ο 32χρονος μεσοεπιθετικός δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Οι φήμες περί αποχώρησής του από την ομάδα συνεχίζονται, με τον διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου Κάρλος Μπελμόντε να ξεκαθαρίζει την κατάσταση για την υπόθεση του διεθνούς άσου στην «Globo Esporte»:

«Το παίρνουμε εντελώς φυσικά. Ο Χάμες δεν είχε κανένα πρόβλημα από τότε που έφτασε. Προπονείται και εργάζεται. Όμως το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο είναι πιο έντονο και δεν ήξερε πώς να προσαρμοστεί. Είναι παίκτης από άλλο ράφι. Εφόσον δεν παίζει, δεν είναι ικανοποιημένος. Προφανώς, θα ήθελα να ήταν εδώ.

Ζήτησε να μην είναι εκεί και το σεβαστήκαμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να παραμείνει μαζί μας. Το είπα και για τον Ντάνιελ Άλβες. Κανείς δεν είναι πάνω από τη Σάο Πάολο. Αν δεν δουλέψει, κάποια στιγμή θα φύγει».

Ο Χάμες Ροντρίγκες μετά την πορεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης μετακόμισε το 2020 στην Αγγλία και την Έβερτον με την οποία αγωνίστηκε σε μόλις 26 αγώνες, πριν συνεχίσει στο Κατάρ και την Αλ Ραγιάν το 2021. Ούτε και εκεί όμως κατάφερε να προσαρμοστεί και μετά από 16 αγώνες αποτέλεσε παρελθόν από το σύλλογο για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Επόμενος «σταθμός» του ήταν η χώρα μας και ο Ολυμπιακός το 2022. Φόρεσε σε 23 αγώνες τα «ερυθρόλευκα» και κατέγραψε πέντε γκολ και έξι ασίστ, ώσπου ήρθε η στιγμή να αλλάξει και πάλι παραστάσεις και να πάρει τον δρόμο για τη Βραζιλία και τη Σάο Πάολο.

Με τους «τρικολόρ» μετράει μόλις 14 αγώνες με ένα γκολ και τρεις ασίστ και μένει πλέον να φανεί πόσο θα κρατήσει ακόμα η παραμονή του στο σύλλογο, πριν αλλάξει και πάλι ποδοσφαιρική «στέγη».

Φήμες τον θέλουν να επιστρέφει στην Ευρώπη, με την Μπεσίκτας και την Τράμπζονσπορ να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, ενώ μέσα το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό του μέλλον.