Χάμες Ροντρίγκες: «Δεν προσαρμόστηκα στο Κατάρ»

Για τα όσα βίωσε στο διάστημα της παρουσίας του στο Κατάρ, πριν μετακομίσει στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Χάμες Ροντρίγκες.

Χάμες Ροντρίγκες: «Δεν προσαρμόστηκα στο Κατάρ»

Για την παρουσία του στο Κατάρ με τη φανέλα της Αλ Ραγιάν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Χάμες Ροντρίγκες, πριν μετακομίσει στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη Βραζιλία και τη Σάο Πάουλο, τόνισε ότι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο Κατάρ.

«Η ζωή και η κουλτούρα στο Κατάρ είναι πολύ διαφορετική. Είναι μια χώρα στην οποία πολύ δύσκολα καταφέρνεις να προσαρμοστείς. Όλοι γνωρίζουν ότι στο ποδόσφαιρο, είσαι γυμνός όταν κάνεις μπάνιο μετά το τέλος των αγώνων, αλλά οι συμπαίκτες μου μού έλεγαν ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Αυτό ήταν κάτι που με τρόμαξε», επεσήμανε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όλοι εκεί τρώνε με τα χέρια τους, κάτι που ήταν δύσκολο για μένα. Ήθελαν να μοιραστούν ένα γεύμα μαζί μου και έλεγα "όχι ευχαριστώ". Ζητούσα μαχαιροπίρουνο και μου έλεγαν "Όχι, με το χέρι σου". Απάντησα "είστε τρελοί, δεν θα φάω με το χέρι μου"».

Όσο για την εμπειρία του στη Γερμανία, όταν έπαιξε στην Μπάγερν Μονάχου (2017-2019) με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να είπε:

«Κάνει κρύο εκεί και οι Γερμανοί είναι, επίσης, κρύοι άνθρωποι. Υπήρχαν μέρες που πήγαινα στη δουλειά μου στις 9 το πρωί μέσα στο τσουχτερό κρύο και αναρωτιόμουν: "Μα τι κάνω εδώ"».