Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σημαντικό πλήγμα με Λισάντρο Μαρτίνες

Ο Λισάντρο Μαρτίνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να χάσει περίπου δύο μήνες με τραυματισμό στο γόνατο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σημαντικό πλήγμα με Λισάντρο Μαρτίνες

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λισάντρο Μαρτίνες δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για τον τραυματισμό στο δεξί γόνατο που υπέστη την Κυριακή (4/2) εναντίον της Γουέστ Χαμ, αλλά αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου οκτώ εβδομάδες.

Ο Μαρτίνες υπέστη διάστρεμμα του έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο - από το οποίο οι χρόνοι ανάρρωσης μπορεί να ποικίλλουν - το οποίο θεωρείται ως η καλύτερη δυνατή έκβαση, δεδομένου ότι υπήρχαν φόβοι ότι ο 26χρονος είχε υποστεί ζημιά στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο.

Ο τραυματισμός σημειώθηκε κατά τηn διάρκεια σύγκρουσης με τον Βλαντιμίρ Tσουφάλ της Γουέστ Χαμ στο 68ο λεπτό του αγώνα, με τον Μαρτίνες να πρέπει να αντικατασταθεί από τον Ραφαέλ Βαράν.

«Δεν μπορώ να πω, αλλά δεν φαίνεται καλό», δήλωσε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χάαχ, μετά την νίκη με 3-0 επί της Γουέστ Χαμ. «Υπάρχει μια άσχημη ανησυχία. Πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες για τη διάγνωση. Κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τη σωστή διάγνωση και να δούμε ποια είναι η ζημιά.

Είναι πολύ λυπημένος, πολύ απογοητευμένος. Όλοι νιώθουμε πραγματικά μαζί του. Πρώτα απ' όλα είναι μια προσωπική καταστροφή όταν είναι πολύ άσχημα, αλλά και για την ομάδα είναι πολύ άσχημα γιατί σίγουρα μας προσφέρει πολλά».

Ο Μαρτίνες είχε μόλις επιστρέψει, αφού είχε χάσει περισσότερους από τρεις μήνες για να αναρρώσει από χειρουργική επέμβαση λόγω σπασμένου μεταταρσίου στο πόδι του. Αυτή ήταν η δεύτερη χειρουργική επέμβαση για το θέμα, αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε επέμβαση τον Απρίλιο, η οποία τερμάτισε την πρώτη του σεζόν στη Γιουνάιτεντ.

Ο Αργεντινός στόπερ μετακόμισε στη Γιουνάιτεντ από τον Άγιαξ έναντι 47 εκατομμυρίων λιρών το καλοκαίρι του 2022, ξανασμίγοντας με τον Έρικ Τεν Χάαχ, ο οποίος τον είχε προπονήσει στον ολλανδικό σύλλογο.

Ο Μαρτίνες αγωνίστηκε 45 φορές σε όλες τις διοργανώσεις για τη Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν, χάνοντας τα τελευταία εννέα παιχνίδια της Premier League με τον εν λόγω τραυματισμό στο πόδι. Ωστόσο, φέτος έχει αγωνιστεί μόλις 10 φορές με την Γιουνάιτεντ, με τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ να είναι μόλις η έβδομη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.