Λίβερπουλ: Νέο ρεκόρ προσέλευσης στο Άνφιλντ με Μπέρνλι

Η Λίβερπουλ θα σημειώσει νέο ρεκόρ προσέλευσης στο Άνφιλντ κόντρα στην Μπέρνλι.

Λίβερπουλ: Νέο ρεκόρ προσέλευσης στο Άνφιλντ με Μπέρνλι

Η Λίβερπουλ θα σημειώσει νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κοινό στην ιστορία της στο πρωτάθλημα, όταν η Μπέρνλι επισκεφτεί το Άνφιλντ το Σάββατο.

Η ανώτερη κερκίδα της ανακατασκευασμένης εξέδρας της Anfield Road θα είναι τελικά πλήρως ανοιχτή - αυξάνοντας την χωρητικότητα του γηπέδου σε περίπου 60.000.

Το σημερινό ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα πρωταθλήματος στο γήπεδο είναι 58.757 θεατές εναντίον της Τσέλσι τον Δεκέμβριο του 1949.

Το έργο ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών (100,7 εκατ. δολαρίων) επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της φετινής σεζόν, αλλά υπέστη καθυστερήσεις με την κατασκευαστική εταιρεία Buckingham Group να μπαίνει σε καθεστώς διοίκησης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Rayner Rowen Construction ανέλαβε το έργο με το άνω διάζωμα να ανοίγει εν μέρει πριν από τον αγώνα του Δεκεμβρίου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από μια επιτυχημένη δοκιμαστική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ.

Έκτοτε, ο μεγαλύτερος αριθμός θεατών ήταν 57.548 στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ στις 23 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, επιπλέον 3.000 εισιτήρια θα διατεθούν πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο - 2.500 θα είναι θέσεις φιλοξενίας μετά την ολοκλήρωση των executive lounges στη νέα δομή. Τα εισιτήρια θα αρχίσουν να πωλούνται την Τρίτη (7/2), με τον σύλλογο να συνεργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ για να διασφαλίσει ότι θα περάσουν τα τεστ για τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Το Άνφιλντ δεν θα έχει φτάσει ακριβώς στη νέα του χωρητικότητα των 61.000 θέσεων, καθώς υπάρχουν ακόμη δύο σειρές καθισμάτων που πρέπει να εγκατασταθούν στο πίσω μέρος του κάτω διαζώματος της κερκίδας Anfield Road. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στη ζώνη των φιλάθλων και στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης της εξέδρας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το συνολικό ρεκόρ προσέλευσης στο Άνφιλντ είναι 61.905 θεατές στον αγώνα του FA Cup με την Γουλβερχάμπτον Γουόντερερς τον Φεβρουάριο του 1952.