Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Αν εκτελέσουμε το πλάνο μας θα φύγουμε με το διπλό»

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ λέει ότι απολαμβάνει το ταξίδι της Λίβερπουλ στην έδρα της Άρσεναλ (04/02, 18.30), περιγράφοντας την κυριακάτικη αναμέτρηση ως ένα ματς που δεν πρέπει να χάσει.

Αλεξάντερ-Άρνολντ: «Αν εκτελέσουμε το πλάνο μας θα φύγουμε με το διπλό»

Η Λίβερπουλ ταξιδεύει στο «Έμιρειτς» αυτό το Σαββατοκύριακο γνωρίζοντας ότι με νίκη θα ανοίξει την διαφορά της στην κορυφή της Premier League στους οκτώ βαθμούς.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ήδη γνωρίσει την επιτυχία στο βόρειο Λονδίνο φέτος, αφού ήταν νικήτρια με 2-0 στον τρίτο γύρο του FA Cup τον περασμένο μήνα και η αυτοπεποίθησή της ενισχύθηκε από τον θρίαμβο με 4-1 επί της Τσέλσι την Τετάρτη.

Ενόψει της συνάντησης με τους «κανονιέρηδες», ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, καθώς και την πεποίθησή του ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα μπορέσουν να διαχειριστούν την πίεση της περίστασης.

«Πάντα ανυπομονώ γι' αυτά τα παιχνίδια, ό,τι κι αν συμβεί», δήλωσε ο υπαρχηγός της Λίβερπουλ. «Ειδικά όταν ξέρεις ότι εξαρτώνται τόσα πολλά από αυτά.

Είναι ένα must-not-lose, θα έλεγα. Πρέπει να πας εκεί και να πάρεις ένα αποτέλεσμα - ελπίζω να πάρεις τους τρεις βαθμούς.

Είναι ένα δύσκολο μέρος για να πας. Όταν έχεις τέτοια πίεση στον εαυτό σου, σε κάνει να αποδίδεις, απαιτεί περισσότερα από εσένα. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα».

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ συνέχισε: «Έχουμε δείξει ότι είμαστε σε θέση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα εκεί μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Προφανώς θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, παίζοντας σε μια διαφορετική διοργάνωση. Αλλά ξέρουμε ότι είμαστε ικανοί να κερδίσουμε το παιχνίδι και έχουμε αυτή την αυτοπεποίθηση.

Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, επειδή είμαστε σε μια καλή πορεία. Το θέμα είναι να σιγουρευτούμε ότι θα πάμε εκεί και θα εκτελέσουμε το πλάνο μας και είμαστε σίγουροι ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό. Η νοοτροπία μας θα είναι σωστή και είμαι σίγουρος ότι και το αγωνιστικό πλάνο θα είναι.

Έτσι, αν πάμε εκεί και το εκτελέσουμε και παίξουμε όπως μπορούμε, δεν υπάρχει λόγος να μην φύγουμε με τρεις βαθμούς».

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα κυπέλλου της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ τον Ιανουάριο, αλλά επέστρεψε στη δράση ως αλλαγή στις νίκες επί της Νόριτς Σίτι και της Τσέλσι την τελευταία εβδομάδα.

Κατά την απουσία του 25χρονου, οι «κόκκινοι» συνέχισαν την εντυπωσιακή τους φόρμα, σημειώνοντας πρόοδο στο FA Cup και το Carabao Cup, ενώ διατηρήθηκαν στην κορυφή της Premier League.

Ο νεαρός Κόνορ Μπράντλεϊ, που μπαίνει στη θέση του δεξιού μπακ, έχει λάμψει ιδιαίτερα - ένα θέαμα που ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είδε με χαρά.

«Εξαιρετικό!» δήλωσε όταν ρωτήθηκε για το επίπεδο της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες. «Υπέροχα παιχνίδια. Είναι ένα από αυτά που ελπίζεις ότι όταν είσαι εκτός τα παιδιά θα διατηρήσουν τη φόρμα και θα διατηρήσουν τη δυναμική στην οποία συμμετείχα κι εγώ.

Αυτό είναι το μόνο που μπορείς να ελπίζεις [για] και νομίζω ότι τα παιδιά, ειδικά και ο Κόνορ, οι εμφανίσεις που έδωσαν αυτός και η ομάδα ήταν εξαιρετικές και κράτησαν αυτή τη δυναμική και συνέχισαν την πορεία μας».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η έντασή μας έχει σίγουρα αυξηθεί. Ο τρόπος με τον οποίο πιέζουμε και η αντεπίθεσή μας και η ένταση ολόκληρου του παιχνιδιού μας και η ταχύτητα με την οποία παίζουμε θυμίζει σχεδόν τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήμασταν ίσως στο απόγειο των δυνάμεών μας ως ομάδα.

Είναι πολύ παρόμοιο. Διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου, αλλά η ένταση είναι κάτι που παραμένει πάντα και αυτό είναι κάτι που μας διδάσκεται και απαιτείται από εμάς. Είναι αυτό που απολαμβάνουμε να κάνουμε και βλέπουμε ότι λειτουργεί, οπότε το υιοθετούμε».