Γκουαρντιόλα για Κλοπ: «Θα μου λείψει ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δηλώνει ότι θα του λείψει ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την απόφαση του Γερμανού να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν.

Γκουαρντιόλα για Κλοπ: «Θα μου λείψει ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος»

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε την ανακοίνωσή του με ένα βίντεο στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της Λίβερπουλ το πρωί της Παρασκευής (26/1). Σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης του συλλόγου, αναφέρει ότι ενημέρωσε τον σύλλογο για την απόφασή του τον Νοέμβριο.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Κλοπ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι όλα αυτά τα χρόνια, αρχικά κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα και στη συνέχεια με τη Σίτι και τη Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μιλώντας μετά τη νίκη της ομάδας του με 1-0 επί της Τότεναμ στο FA Cup, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε στο ITV Sport: «Είμαι λίγο έκπληκτος. Είναι ένας απολύτως απίστευτος προπονητής. Τον έχω γνωρίσει από κοντά και είναι επίσης ένας απίστευτος άνθρωπος. Έχω την αίσθηση ότι τώρα που φεύγει, φεύγει και ένα μέρος από εμάς (τη Σίτι).

Η Λίβερπουλ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας εδώ και χρόνια. Προσωπικά, ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου. Προσωπικά θα μου λείψει. Είμαι λίγο ανακουφισμένος γιατί χωρίς αυτόν, θα κοιμάμαι λίγο καλύτερα. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν θα το παραδεχτεί, αλλά θα επιστρέψει.

Οι μέρες πριν τα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ ήταν σχεδόν εφιάλτης. Σοκαρίστηκα από τα νέα και ένιωθα ότι ένα κομμάτι της Μάντσεστερ Σίτι θα έχανε κάτι. Δεν μπορούμε να ορίσουμε την περίοδό μας εδώ χωρίς αυτόν και τη Λίβερπουλ, είναι αδύνατο».

Ο Κλοπ, ο οποίος ήρθε στη Λίβερπουλ το 2015 και έχει κατακτήσει την Premier League, το Champions League, το FA Cup και το League Cup με την ομάδα του Άνφιλντ, δήλωσε ότι ο λόγος για την απόφασή του να παραιτηθεί ήταν αποτέλεσμα του ότι «ξέμεινε από ενέργεια».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Γκουαρντιόλα, το συμβόλαιο του οποίου με τη Σίτι λήγει το καλοκαίρι του 2025, συμπάθησε τον Κλοπ, αλλά επιβεβαίωσε την επιθυμία του να συνεχίσει ως προπονητής της Σίτι.

«Για όλους τους προπονητές (τα επίπεδα ενέργειας είναι χαμηλά)», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα. «Πολλά χρόνια στο ίδιο μέρος. Το ένιωσα αυτό και στην Μπαρτσελόνα. Τον καταλαβαίνω απόλυτα.

Είμαι καλά. Θέλω να το κάνω ακόμα για έναν χρόνο και ίσως να το παρατείνω».