Λαπόρτα: «Η Ρεάλ έχει κερδίσει μία σειρά βαθμών χάρη στη διαιτησία»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, επιτέθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας ότι έχει την εύνοια της διαιτησίας.

Λαπόρτα: «Η Ρεάλ έχει κερδίσει μία σειρά βαθμών χάρη στη διαιτησία»

Αιχμές για εύνοια της Ρεάλ Μαδρίτης από τη διαιτησία άφησε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα.

Οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν την περασμένη Κυριακή (21/1) με 4-2 την Μπέτις στην Ανδαλουσία, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε 3-2 της Αλμερίας, η οποία είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο «Μπερναμπέου».

«Το πρωτάθλημα έχει νοθευτεί. Με αυτά τα αποτελέσματα ναι, το πιστεύω, γιατί δεν είναι μόνο το ματς της Κυριακής. Έχουμε αναλύσει το θέμα και υπάρχει ήδη μια σειρά βαθμών που ο αντίπαλός μας έχει κερδίσει χάρη στις αποφάσεις των διαιτητών. Τώρα, πρέπει επίσης να πω ότι το έχουμε συνηθίσει, ε; Αυτή τη φορά ήταν πολύ εμφανές και γι’ αυτό διαμαρτυρηθήκαμε επίσημα στην Ομοσπονδία», επεσήμανε αρχικά ο ισχυρός άντρας των «μπλαουγκράνα» και πρόσθεσε:

«Επιπλέον, πάνω απ’ όλα ανησυχώ για το ηθικό των παικτών μας, γιατί στο τέλος του αγώνα με την Μπέτις, που κάναμε ένα καλό παιχνίδι και είμαστε περήφανοι για το πώς πήγε, είδα τους παίκτες να ανησυχούν για το τι συνέβη στο Μπερναμπέου. Και φυσικά, ως σύλλογος, πρέπει να λάβουμε μέτρα για το θέμα.

Είμαι ένας πρόεδρος που δεν κρύβεται να αντιμετωπίζει καταστάσεις και νομίζω ότι πρέπει να υψώσω τη φωνή μου σε αυτή την περίπτωση γιατί βλέπω μια αδικία. Όταν βλέπουμε αυτήν την αδικία την καταγγέλλουμε και θέλουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη να αναλάβουν δράση και να πάρουν αποφάσεις για να το διορθώσουν».