Ποτσετίνο: «Πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο εμφανίστηκε απογοητευμένος για τις χαμένες ευκαιρίες της Τσέλσι στην ήττα από την Γουλβς

Ποτσετίνο: «Πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδυναμία της Τσέλσι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα κατά την διάρκεια της ήττας της με 2-1 στην Premier League από τη Γουλβς.

Οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τους Μάριο Λεμίνα και Ματ Ντόχερτι, σημειώνοντας την πρώτη φορά μετά από σχεδόν μισό αιώνα που εξασφάλισαν διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα απέναντι στην Τσέλσι.

Παρά την κεφαλιά του αναπληρωματικού Κρίστοφερ Ενκουνκού στις καθυστερήσεις στο ντεμπούτο του στην Premier League, δεν μπόρεσε να σώσει τον βαθμό για την ομάδα του Ποτσετίνο, η οποία είχε 16 σουτ αλλά μόνο πέντε καταγράφηκαν στο στόχο.

Ο Ποτσετίνο δήλωσε: «Κάναμε ένα λάθος, πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας. Γι' αυτό δεν κερδίσαμε σήμερα, γιατί στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε. Στην Πρέμιερ Λιγκ αν δεν είσαι αρκετά κλινικός όταν έχεις ευκαιρίες, πάντα μπορείς να δεχτείς.

Δεν αγωνιστήκαμε στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, δεχτήκαμε πολλά κόρνερ. Σε αυτές τις στιγμές το ζητούμενο είναι να ανταγωνιζόμαστε καλύτερα και να είμαστε πιο δυνατοί.

Συμφωνώ ότι είμαστε ο ίδιος μας ο εχθρός. Δεν θέλω να αφαιρέσω τα εύσημα από τη Γουλβς. Αυτοί σκόραραν και έκαναν τη δουλειά τους. Αλλά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Και εξαιτίας της έλλειψης ικανότητας να σκοράρουμε, δεν κερδίσαμε το παιχνίδι».

Ο επιθετικός Νίκολας Τζάκσον, εν τω μεταξύ, αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Τσέλσι, καθώς ο 22χρονος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του Molineux, αφού αντικαταστάθηκε από τον Νόνι Μαντουέκε στο 80ο λεπτό.

Ο Τζάκσον, ο οποίος υπέγραψε στην Τσέλσι από τη Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι, έχει πετύχει επτά γκολ στην Premier League μέχρι στιγμής φέτος, αλλά δυσκολεύεται να βρει σταθερή φόρμα.

«Δεν άκουσα τους οπαδούς», πρόσθεσε ο Ποτσετίνο. «(Αλλά) πάντα έχει να κάνει με τις προσδοκίες, το πώς τις διαχειρίζεσαι. Ένας επιθετικός που φτάνει στην ηλικία του, σε ένα νέο πρωτάθλημα όπως η Premier League, είναι (σημαντικό) να μην τον κατηγορείς.

Η απογοήτευση των οπαδών μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αλλά πρέπει να κατηγορήσουμε όλους μαζί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα συλλογικό άθλημα και δεν μπορούμε να κατηγορούμε μόνο έναν.

Αλλά είναι νέος, είναι η πρώτη του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και οι προσδοκίες είναι τεράστιες. Υπάρχει πίεση για να παίξει για την Τσέλσι».