Φαν Ντάικ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε την Άρσεναλ»

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ απολαμβάνει την σημασία του ντέρμπι κορυφής με την Άρσεναλ στην Premier League, στην οποία θεωρεί ότι η Λίβερπουλ θα χρειαστεί «τέλεια απόδοση».

Φαν Ντάικ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε την Άρσεναλ»

Το Άνφιλντ θα φιλοξενήσει μια σπουδαία αναμέτρηση το βράδυ του Σαββάτου (23/12, 19.30), καθώς οι «κόκκινοι» αναζητούν τρεις βαθμούς που θα μπορούσαν να τους φέρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τα Χριστούγεννα.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πηγαίνουν στο παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες» με φόρα από την ολοκληρωτική νίκη τους μεσοβδόμαδα επί της Γουέστ Χαμ, με το 5-1 να εξασφαλίζει μια θέση στους τέσσερις καλύτερους του Carabao Cup.

Και ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δεν μπορεί να περιμένει άλλη μια σημαντική ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο, στην οποία ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι εξαιρετικά αποφασισμένοι να ανταποκριθούν.

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός δήλωσε: «Σίγουρα [το Σάββατο είναι ένα τεράστιο παιχνίδι].

Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, η Άρσεναλ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Προφανώς θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και σίγουρα ανυπομονώ γι' αυτό.

Είναι πολύ καλή, είναι μια πολύ καλή ομάδα από κάθε άποψη. Νομίζω ότι είναι πολύ καλοί και πρέπει να είμαστε και εμείς πολύ καλοί το Σαββατοκύριακο για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αλλά μου αρέσει να κοιτάζω τη δική μου ομάδα και μου αρέσει να κοιτάζω τι μπορούμε να φέρουμε στο τραπέζι, και έχουμε πολλά να κάνουμε και εμείς και μπορούμε να τους δυσκολέψουμε πάρα πολύ.

Τους σέβομαι πάρα πολύ. Αλλά θέλω να κερδίσουμε το παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και από το χέρι μου για να το πετύχουμε».

Η επίσκεψη της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα είναι η έβδομη από τις οκτώ αναμετρήσεις της Λίβερπουλ τον Δεκέμβριο, σε τρεις διοργανώσεις.

Εβδομήντα δύο ώρες μετά την αναμέτρηση στο Άνφιλντ, οι «κόκκινοι» θα ταξιδέψουν στο «Τερφ Μουρ», καθώς θα αντιμετωπίσουν την Μπέρνλι για την Premier League.

Ερωτηθείς για πληροφορίες σχετικά με το πώς οι παίκτες πλοηγούνται σε μια τόσο πολυάσχολη περίοδο της σεζόν, ο Φαν Ντάικ δήλωσε: «Παίζω στην Αγγλία εδώ και αρκετό καιρό και έχω συνηθίσει την έντονη περίοδο που είναι ο Δεκέμβριος.

Η διορατικότητα θα ήταν: κοιμηθείτε καλά, φάτε καλά, κάντε θεραπεία, αναρρώστε και παίξτε. Αυτός είναι ο κύκλος που απλά συνεχίζεται.

Είναι απαιτητικό μερικές φορές, αλλά είναι μέρος αυτού που κάνουμε και αυτού που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι, γιατί στο τέλος της ημέρας όλοι παίζουν τα παιχνίδια για να κερδίσουν τα παιχνίδια και κανείς δεν βλέπει πραγματικά τι συμβαίνει [πίσω ή πριν από τα παιχνίδια], αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι για ένα παιχνίδι.

Αυτό είναι ένα μέρος του, γι' αυτό πάμε».

Πλησιάζοντας στα μισά της περιόδου 2023-24, ο Φαν Ντάικ και οι συνεργάτες του έχουν χάσει μόνο τρία από τα 26 παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Έναν βαθμό μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος, βρίσκονται με ασφάλεια στους 16 του Europa League και θα αντιμετωπίσουν την Φούλαμ σε έναν ημιτελικό Carabao Cup με δύο αγώνες τον Ιανουάριο.

Πώς θα αξιολογούσε, λοιπόν, ο αρχηγός την «Λίβερπουλ 2.0» μέχρι σήμερα;

«Η αίσθηση που έχουμε αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι ότι εξακολουθούμε να βελτιωνόμαστε, να αναπτυσσόμαστε», δήλωσε ο Ολλανδός. «Αλλά νομίζω ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από εκεί που βρισκόμαστε, σίγουρα σε σύγκριση με το πού ήμασταν πέρυσι.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και η αίσθηση είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε και θα παλέψουμε και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, κατά τη γνώμη μου. Ειδικά αν κοιτάξετε την ομάδα μας, με τόσους πολλούς νεότερους παίκτες που έρχονται και παίρνουν ευκαιρίες.

Το θέμα είναι να αποκτήσεις εμπειρίες και να δείξεις τις αρετές σου και να δείξεις τι είσαι ικανός να κάνεις. Και να το κάνεις όλο αυτό μαζί, γιατί αυτό είναι το κλειδί. Ας συνεχίσουμε».

Όταν η Άρσεναλ επισκέφθηκε για τελευταία φορά το Άνφιλντ, τον Απρίλιο, οι «κόκκινοι» επέστρεψαν από μειονέκτημα δύο γκολ για να πάρουν έναν βαθμό.

Η ανθεκτική συμπεριφορά της ομάδας συνέχισε να αποτελεί βασικό θέμα αυτή τη χρονιά, με τα παιδιά του Κλοπ να δίνουν πολλαπλές αντεπιθέσεις και να πετυχαίνουν κρίσιμα γκολ στις καθυστερήσεις στην πορεία.

Ο Φαν Ντάικ ενθαρρύνεται από την παρουσία αυτού του χαρακτηριστικού, καταλήγοντας: «Η ανθεκτικότητα προφανώς είναι το ελάχιστο που νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει σε κάθε ομάδα- δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς και ποτέ να μην αισθάνεσαι ότι [έχεις] χάσει το παιχνίδι ή ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις ακόμα και από το 1-0 ή το 2-0 ή από μια κόκκινη κάρτα, όπως είχαμε φέτος μερικές φορές επίσης.

Το θέμα είναι να συνεχίσουμε και να μην τα παρατήσουμε ποτέ. Αυτό είναι σίγουρα ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουμε και ένα από τα σημαντικά επίσης».