EFL Cup: Πρόκριση στους «4» για Τσέλσι, Φούλαμ και Μίντλεσμπρο

Η Τσέλσι (4-2 στα πέναλτι εντός έδρας την Νιούκαστλ), η Φούλαμ (7-6 στα πέναλτι εκτός έδρας την Έβερτον) και η Μίντλεσμπρο (3-0 εκτός έδρας την Πορτ Βέιλ) πέρασαν στην ημιτελική φάση του EFL Cup.

EFL Cup: Πρόκριση στους «4» για Τσέλσι, Φούλαμ και Μίντλεσμπρο

Στο σημαντικότερο ματς της προημιτελικής φάσης του EFL Cup, η Τσέλσι επικράτησε στο Λονδίνο στα πέναλτι με 4-2 της Νιούκαστλ (1-1 η κανονική διάρκεια) και πέρασε στους «4» της διοργάνωσης. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Γουίλσον στο 17’. Στη συνέχεια οι λονδρέζοι πίεσαν ασφυκτικά, έφθασαν στις 15 τελικές προσπάθειες και ισοφάρισαν δίκαια με τον Μούντρικ στο 92'. Στα πέναλτι που ακολούθησαν πιο ψύχραιμοι οι παίκτες της Τσέλσι πανηγύρισαν την πρόκριση επικρατώντας με 4-2.

Στα πέναλτι κρίθηκε και η τύχη της αναμέτρησης της Έβερτον με τη Φούλαμ (1-1). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Κιν στο 41’, αλλά η Έβερτον πίεσε πολύ και ισοφάρισε με τον Μπέτο στο 82’. Στα πέναλτι που ακολούθησαν αμέσως μετά το 90λεπτο, η Φούλαμ επικράτησε με 7-6.

Στον τρίτο προημιτελικό του Λιγκ Καπ, η Μίντλεσμπρο της Τσάμπιονσιπ επιβεβαίωσε τη διαφορά μίας κατηγορίας και νίκησε εύκολα εκτός έδρας την Πορτ Βέιλ με 3-0. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχαν ο Χόουσον στο 11’, ο Ρότζερς στο 23’΄και ο Κρουκς στο 53’.

Την Τετάρτη (20/12) θα διεξαχθεί στο Άνφιλντ ο τελευταίος προημιτελικός, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Γουέστ Χαμ.