Μακ Άλιστερ: «Το καλύτερο γκολ της καριέρας μου!» (vid)

Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ επισήμανε ότι το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ ήταν το καλύτερο που έχει πετύχει στην καριέρα του, καθώς οι «κόκκινοι» έκαναν μια συναρπαστική αντεπίθεση για να νικήσουν τη Φούλαμ με 4-3 για την Premier League την Κυριακή (3/12).

Μακ Άλιστερ: «Το καλύτερο γκολ της καριέρας μου!» (vid)

Το γκολ εκπάγλου καλλονής του Αλέξις Μακ Άλιστερ από τα 27 μέτρα έκανε το Άνφιλντ να ξεσηκωθεί στο πρώτο ημίχρονο, αν και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χρειάστηκε στη συνέχεια γκολ στο φινάλε από τους Ουατάρου Έντο και Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ για να εξασφαλίσει μια αξιομνημόνευτη νίκη.

Με το πέρας του αγώνα, ένας χαμογελαστός Μακ Άλιστερ μίλησε για το παρθενικό του τέρμα στους «κόκκινους».

«Είχα ένα ωραίο κόντρα στη Λέστερ [για την Μπράιτον], αλλά μου ακυρώθηκε», είπε. «Οπότε νομίζω ότι ήταν το καλύτερο γκολ που πέτυχα στη ζωή μου.

Δεν είναι άσχημο ξεκίνημα για την καριέρα μου εκεί στο Λίβερπουλ ως σκόρερ!»

Συνέχισε: «Μόλις χτύπησα την μπάλα, ήξερα ότι θα ήταν γκολ. [Ήταν] ένα πολύ ωραίο γκολ, αλλά όπως λέω πάντα, όταν παίζω ως Νο.6 δεν ανησυχώ πολύ για τα γκολ και τις ασίστ [γιατί] έχω άλλη δουλειά να κάνω - αλλά είναι πάντα ωραίο να σκοράρεις!».

Η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους φιλοξενούμενους του Μάρκο Σίλβα, αλλά έδειχνε να οδεύει προς την ήττα όταν ο αναπληρωματικός Μπόμπι Ντε Κορντόβα-Ριντ έδωσε προβάδισμα στους «Κότατζερς» στο 80ο λεπτό.

Όμως ο Έντο, που ήρθε από τον πάγκο στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε με ένα υπέροχο χτύπημα τρία λεπτά πριν από το τέλος, πριν ο υπαρχηγός Αλεξάντερ-Άρνολντ δημιουργήσει ένα καταπληκτικό τελείωμα για να σφραγίσει τους τρεις βαθμούς λιγότερο από δύο λεπτά αργότερα.

«Νομίζω ότι ο Έντο άλλαξε το παιχνίδι, σίγουρα», δήλωσε ο Μακ Άλιστερ. «Λόγω του γκολ, αλλά και λόγω του πώς βοήθησε την ομάδα να έχει και τη σωστή ισορροπία.

Ίσως όταν με έβγαλε ο Γιούργκεν, η ομάδα ήταν πολύ επιθετική και χρειαζόμασταν έναν παίκτη σαν τον Έντο.

Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Είναι πολύ καλό παιδί και το αξίζει».

Για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ και νωρίτερα είχε συμβάλει στην επίτευξη του πρώτου γκολ με ένα υπέροχο φάουλ που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μέσω της πλάτης του τερματοφύλακα της Φούλαμ, Μπερντ Λένο, ο Μακ Άλιστερ ήταν εξίσου διαχυτικός.

«Φαίνεται πολύ εύκολο γι' αυτόν!» είπε. «Μπορεί να χτυπήσει την μπάλα πολύ εύκολα. Μπορείτε να το δείτε αυτό σε όλα τα γκολ που πετυχαίνει.

Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, για τον σύλλογο, για τους οπαδούς και είμαστε πολύ χαρούμενοι και γι' αυτόν».

Η νίκη επί της Φούλαμ σημαίνει ότι η Λίβερπουλ ξεκινά με ιδανικό τρόπο το γεμάτο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου, με δοκιμαστικά ταξίδια στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Κρίσταλ Πάλας να ακολουθούν αυτή την εβδομάδα.

«Ξέρουμε ότι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι δύο πολύ σημαντικοί μήνες για να δούμε πού βρισκόμαστε», πρόσθεσε ο Μακ Άλιστερ. «Θέλουμε να παλέψουμε, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και αυτό θα προσπαθήσουμε».