Μπενασέρ: «Αγαπώ την Μίλαν» (vid)

Ο Ισμαέλ Μπενασέρ βρίσκεται στη Μίλαν για περισσότερα από τέσσερα χρόνια και θεωρείται πλέον παίκτης-κλειδί για τους «ροσονέρι». Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο μέσος αναφέρθηκε στην ένταξή του στον σύλλογο, στο τι επιφυλάσσει το μέλλον και στην ιδιαίτερη αντιπαλότητα με την Ίντερ.

Μπενασέρ: «Αγαπώ την Μίλαν» (vid)

Ο Ισμαέλ Μπενασέρ αναρρώνει αυτή τη στιγμή από έναν τραυματισμό στο γόνατο και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιστρέψει στα μέσα Δεκεμβρίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει τεθεί εκτός αγωνιστικής δράσης από το τέλος της περασμένης σεζόν, η επιστροφή του είναι πολύ σημαντική.

Μιλώντας στο κανάλι Insta Foot στο YouTube (δείτε το βίντεο παρακάτω), ο Μπενασέρ μίλησε για την απόφαση να έρθει στη Μίλαν και για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ρωτήθηκε επίσης για τα ντέρμπι με την Ίντερ και τη μετακίνηση του Χακάν Τσαλχάνογλου από τους Ροσονέρι στους Νερατζούρι.

Σχετικά με την πρόταση της Μίλαν...

"Άκουσα το αθλητικό σχέδιο, όπως έκανα πάντα. Είδα πόσο πολύ με ήθελαν: Ποτέ δεν κοίταξα το συμβόλαιο, ποτέ. Όταν υπέγραψα, σκεφτόμουν το πρότζεκτ, όχι τα χρήματα. Ο ατζέντης μου μου είπε: "Είναι η ομάδα που σε θέλει περισσότερο και το αθλητικό πρότζεκτ που ψάχνεις".

"Ήθελα να πάω σε έναν μεγάλο σύλλογο και αυτό κατάφερα να κάνω. Στην Εμπολι αξίζαμε πολλά περισσότερα, όχι τον υποβιβασμό. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής βοήθησε, αλλά είχα ήδη μιλήσει με τη Μίλαν. Θυμάμαι καλά ότι μετά τον ημιτελικό, δύο ημέρες πριν από τον τελικό, ο Μασάρα μου τηλεφώνησε μιλώντας στα γαλλικά. Του είπα: "Θα κερδίσω το κύπελλο και μετά θα έρθω". Ήθελα να βελτιωθώ, να εξελιχθώ και το πρότζεκτ ήταν κατάλληλο για μένα".

Για την υπογραφή του συμβολαίου...

"Είχα υπογράψει με τη Μίλαν πριν από τις διακοπές. Ο Μαλντίνι και ο Μασάρα... Φτάνοντας στη Μίλαν, έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όλα είναι υψηλού επιπέδου. Στην αρχή, δεν αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου είναι μεγάλος οπαδός της Μίλαν, αλλά δεν επέλεξε αυτά τα χρώματα γι' αυτόν τον λόγο.

"Πάντα έπαιρνα τις δικές μου αποφάσεις: Ακούω, αλλά στη συνέχεια επιλέγω τι θα κάνω. Η Μίλαν είναι ένας απίστευτος σύλλογος. Η οργάνωση, οι άνθρωποι, είναι όλα πάρα πολύ απίστευτα. Νιώθω την ιστορία αυτού του συλλόγου, αλλά και το βάρος της φανέλας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνω τα πάντα στο γήπεδο. Αγαπώ τη Μίλαν".

"Φτάσαμε μαζί εκείνο το καλοκαίρι. Μιλάμε πολύ. Ο Ράφα είναι απίστευτος στο γήπεδο, αλλά εκτός γηπέδου είναι πιο χαλαρός. Μιλάμε πάντα: όταν χρειάζεται κάτι, είμαι εκεί. Είναι σαν μικρότερος αδελφός, του δίνω συμβουλές. Έτσι είμαι με όλους, γιατί η ομάδα είναι πάνω απ' όλα. Αυτός και εγώ ήμασταν εκεί όταν ξεκίνησε η ανασυγκρότηση της ομάδας.

"Αισθάνομαι σαν ηγέτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αισθάνομαι πιο δυνατός από τους άλλους. Έχω περισσότερες ευθύνες: πρέπει να δίνεις το παράδειγμα όταν φοράς τη φανέλα της Μίλαν. Σήμερα προσπαθώ να κάνω τους νεοαφιχθέντες να αισθάνονται άνετα. Τους δίνω το τηλέφωνό μου, τους λέω να μη διστάζουν να με καλέσουν αν έχουν προβλήματα. Είναι φυσιολογικό να είσαι ντροπαλός όταν φτάνεις σε ένα νέο καμαρίνι: αυτό συνέβη και στον Σάελεμαϊκερς".

Για το γκολ που πέτυχε εναντίον της Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ...

"Αν μπορεί να περιγραφεί με μία λέξη, είναι "συναρπαστικό". Ένα συναίσθημα. Φανταστείτε να βρίσκεστε στον αγωνιστικό χώρο ενώ ακούτε όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομά σας. Ειλικρινά, είχα ένα κακό παιχνίδι, μετά σκόραρα και όλοι μου είπαν ότι έκανα ένα φανταστικό ματς. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Έπαιζα σε έναν νέο ρόλο και υπήρχαν επίσης προσωπικές συνθήκες τις ημέρες που προηγήθηκαν του αγώνα που με έκαναν κουρασμένο την ημέρα του αγώνα. Αλλά το γκολ είναι γκολ: κερδίσαμε με 1-0. Ήταν ένας τρελός αγώνας".

Για τη δυσκολία της Μίλαν στα ντέρμπι...

"Στην πραγματικότητα δεν μας έχει επηρεάσει αυτή η στατιστική. Έχουμε προετοιμαστεί καλά για όλους τους αγώνες. Στο τελευταίο ματς (5-1, σ.σ.) ήμουν τραυματίας και δεν ήμουν εκεί, αλλά μίλησα με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή πριν το ματς. Ειλικρινά, είναι δύσκολο γιατί δίνεις τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι κάτι που ανήκει πλέον στο παρελθόν.

"Έχουμε παίξει πολλές φορές εναντίον τους: ίσως σε κάποια στιγμή κάποιοι παίκτες ήταν πιο κουρασμένοι, ίσως είναι πιο δυνατοί σε κάποια σημεία. Για παράδειγμα, πάντα σκοράρουν νωρίς. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε. Μάχη για το Σκουντέτο; Η Μίλαν και η Ίντερ θα παλέψουν μέχρι θανάτου και πάντα συναντιόμαστε, ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως πέρυσι. Είναι πραγματικά η πιο περίπλοκη αντιπαλότητα".

Για τον Τσαλχάνογλου...

"Δεν ήξερα τίποτα γι' αυτόν. Το έμαθα την τελευταία στιγμή όταν αρρώστησε ο Έρικσεν. Ο Χακάν ήθελε να μείνει στη Μίλαν, αλλά μετά δεν ξέρω τι συνέβη. Ίσως να μην κατέληξαν σε συμφωνία. Είμαστε φίλοι, αλλά στο γήπεδο δεν υπάρχουν φίλοι, ακόμα περισσότερο σε ένα ντέρμπι.

"Τον σέβομαι, αλλά όταν διάβασα για αυτή τη μεταγραφή, είπα στον εαυτό μου: "Όχι". Ήμουν σε διακοπές, το είδα και σκέφτηκα: 'Δεν μπορεί να το έκανε αυτός'. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω. Σέβομαι πάρα πολύ τη Μίλαν. Η Ίντερ μπορεί να μου προσφέρει ό,τι θέλει, αλλά δεν θα συμβεί. Αγαπώ αυτόν τον σύλλογο. Δεν σημαίνει ότι θα μείνω εδώ για όλη μου την καριέρα, δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά δεν θα πάω ποτέ στην Ίντερ".

Η Μίλαν στηρίζεται αυτή τη στιγμή στους Γιασίν Αντλί και Ράντε Κρούνιτς για τον ρόλο του Νο6, γι' αυτό και ο Στέφανο Πιόλι επέστρεψε σε κάποια παιχνίδια στο 4-2-3-1. Η επιστροφή του Μπενασέρ θα είναι σαν να προσθέτουμε μια νέα μεταγραφή, αλλά θα πρέπει να έχουμε λίγο περισσότερη υπομονή.