Τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού το αγωνιστικό διήμερο 20-21/10

Ο Λάζαρος Λάμπρου ξεχώρισε με τα δύο γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Φορτούνα Σιτάρντ στη νίκη επί της Ντε Γκράαφσαπ.

Τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού το αγωνιστικό διήμερο 20-21/10

Το κατόρθωμα του Λάζαρου Λάμπρου στη νίκη της Φορτούνα Σιτάρντ επί της Ντε Γκράαφσαπ με 3-1 τον τοποθετεί δικαιωματικά στην κορυφή των Ελλήνων παικτών που ξεχώρισαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα κατά το αγωνιστικό διήμερο 20-21/10.

Ο 20χρονος εξτρέμ σημείωσε δύο γκολ στο ματς και έγινε ο δεύτερος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε παιχνίδι της κορυφαίας κατηγορίας της Ολλανδίας! Ο πρώτος ήταν ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος στις 25 Φεβρουαρίου του 2007 είχε σκοράρει δις στο 3-3 της Φέγενορντ με την Ντεν Χάαγκ.

Ακολουθεί αναλυτικά ο «έλεγχος» των Ελλήνων του εξωτερικού ανά χώρα:

ΑΓΓΛΙΑ

* Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ – εκτός αποστολής), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο – εκτός αποστολής)

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ (ΣΕΝΤ ΠΟΛΤΕΝ): Έπαιξε βασικός στην εκτός έδρας ήττα από τη Μάτερσμπουργκ με σκορ 2-0. Στο 38’ δέχθηκε κίτρινη κάρτα, ενώ στο 88’ αντικαταστάθηκε από τον Αφρικανό φορ Ισιάκα Ουεντραόγκο.

* Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς – έμεινε στον πάγκο)

ΒΕΛΓΙΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΛΛΙΟΣ (ΜΠΕΒΕΡΕΝ): Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας της δυτικής Φλαμανδίας στην εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Μπριζ! Ο Έλληνας στράικερ σκόραρε στο 60ό λεπτό ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Ο ίδιος αντικαταστάθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Σάλκουιστ, σε μια αλλαγή σκοπιμότητας.

ΣΤΕΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ): Έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο ως βασικός στη νίκη της ομάδας του με 3-2 επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ, η οποία μάλιστα ήρθε με ανατροπή (από 1-2). Στο 65’ παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ (ΚΟΡΤΡΑΪΚ): Πέρασε ως αλλαγή στο 66ο λεπτό στο εντός έδρας νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στη Σιντ Τρούιντεν, αντικαθιστώντας τον Στογιάνοβιτς.

* Αλέξανδρος Κατράνης (Μουσκρόν – έμεινε στον πάγκο), Γιώργος Γκαλίτσιος (Μουσκρόν – εκτός αποστολής).

ΓΑΛΛΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (ΜΑΡΣΕΙΓ): Κατέγραψε μεν συμμετοχή στην εκτός έδρας νίκη επί της Νις, ωστόσο απλά μπήκε ως αλλαγή στο 90’ στη θέση του Βαλέρ Ζερμέν, ο οποίος προτιμήθηκε για το βασικό σχήμα από τον κόουτς Ρούντι Γκαρσία.

* Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Νιμ- εκτός αποστολής).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

* Παναγιώτης Ρέτσος (Μπάγερ Λεβερκούζεν, εκτός αποστολής), Τάσος Δώνης (Στουτγκάρδη – εκτός αποστολής), Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ- εκτός αποστολής), Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης- εκτός αποστολής), Θάνος Πέτσος (Βέρντερ Βρέμης- εκτός αποστολής), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Αμβούργο- εκτός αποστολής).

ΔΑΝΙΑ

ΖΕΚΑ (ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ): Ο «κάπτεν» της Κοπεγχάγης ήταν βασικός στο διπλό της ομάδας του επί της Βέιλε με σκορ 1-3, μένοντας στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

* Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (Κοπεγχάγη- έμεινε στον πάγκο)

ΙΤΑΛΙΑ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ (ΝΑΠΟΛΙ): Ήταν βασικός στην ευρεία εκτός έδρας νίκη των «παρτενοπέι» σε βάρος της Ουντινέζε με 0-3. Μάλιστα, κράτησε για τρίτη φορά φέτος ανέπαφη την εστία του σε σύνολο τεσσάρων συμμετοχών στην ενδεκάδα.

* Κώστας Μανωλάς (Ρόμα – έμεινε στον πάγκο), Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε- εκτός αποστολής), Μπάμπης Λυκογιάννης (Κάλιαρι, εκτός αποστολής).

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΒΑΣ (ΛΕΓΑΝΕΣ): Δεν… κουνήθηκε από την αρχική ενδεκάδα για ένα ακόμη παιχνίδι, βγάζοντας όλο το 90λεπτο στο εκτός έδρας «Χ» στο Μεστάγια απέναντι στη Βαλένθια.

ΙΣΡΑΗΛ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (ΧΑΠΟΕΛ ΧΑΪΦΑ): Έπαιξε για λίγα λεπτά στο τέλος της εκτός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο την Ιρόνι Κιριάρ Σμόνα, καθώς πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 83’ στη θέση του Μπεν Αζούμπελ. Η Χάποελ πήρε την ισοπαλία με σκορ 1-1.

ΚΡΟΑΤΙΑ

*Χάρης Μαυρίας (Ριέκα- εκτός αποστολής).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

* Γιάννης Κάργας (Ντινανό Μπρεστ – έμεινε στον πάγκο).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

* Θόδωρος Μπέριος (Βάρντα – έμεινε στον πάγκο), Νίκος Ιωαννίδης (Ντιοσγκιόρ, εκτός αποστολής).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ (ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ): Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης με 3-1 επί της Ντε Γκράασφσαπ, σκοράροντας δις, μία φορά σε κάθε ημίχρονο, για να «ισοφαρίσει» έτσι την επίδοση του Άγγελου Χαριστέα από το 2007 ως ο δεύτερος Έλληνας που βάζει δύο γκολ στο ίδιο ματς στο ολλανδικό πρωτάθλημα! Ο 21χρονος ακραίος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 38’ και στο 83’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1, ενώ στο 87’ άφησε τη θέση του στον Σμέετς.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ (ΆΛΚΜΑΑΡ): Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα κι έβγαλε όλο το παιχνίδι κόντρα στην Ουτρέχτη, με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με σκορ 2-1.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ (ΒΙΛΕΜ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ): Αγωνίστηκε ως αλλαγή στο εκτός έδρας 2-2 με την Μπρέντα, περνώντας στο ματς στο 77’ στη θέση του Νταμίλ Ντανκερλούι.

* Κώστας Λάμπρου (Άγιαξ, έμεινε στον πάγκο).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ (ΜΠΕΝΦΙΚΑ): Ήταν βασικός φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο εύκολο διπλό των «αετών» επί της άσημης Σερτανένσε με σκορ 0-3 για το πορτογαλικό Κύπελλο.

* Οδυσσέας Βλαχοδημος (Μπενφίκα – εκτός αποστολής), Γιώργος Σπανουδάκης (Γκιμαράες – εκτός αποστολής).

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ (ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ): Ήταν στην αρχική ενδεκάδα της νίκης με 2-1 απέναντι στην Κορόνα Κιέλτσε και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΜΠΡΟΥΝΟ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ (ΧΕΡΜΑΝΣΤΑΝΤ): Αντικατέστησε τον Κουρτεάν στο 75ο λεπτό της εντός έδρας ήττας από την Άστρα με 0-2.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ): Η ομάδα του αγωνιζόταν χθες βράδυ με την Ντουνάρεα Καλάρασι.

* Άρης Σοϊλέδης (Μποτοσάνι – εκτός αποστολής).

ΣΕΡΒΙΑ

ΝΕΜΑΝΙΑ ΜΙΛΟΓΙΕΒΙΤΣ (ΒΟΙΒΟΝΤΙΝΑ): Πέρασε ως αλλαγή στο 88’ του εκτός έδρας αγώνα με την Τσουκαρίτσκι, στον οποίο η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 1-0.

* Διαμαντής Χουχούμης (Βοϊβοντίνα – εκτός αποστολής), Ανδρέας Δερμιτζάκης (Ράντνικ- εκτός αποστολής).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΡΩΤΑΣ (ΖΕΜΠΛΙΝ ΜΙΧΑΛΟΒΤΣΕ): Βασικός και αναντικατάστατος στην εκτός έδρας ισοπαλία της ομάδας του με 2-2 κόντρα στη Ζίλινα.

ΣΟΥΗΔΙΑ

* Κένι Σταματόπουλος (ΑΙΚ – εκτός αποστολής).

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ): Ήταν βασικός στην εντός έδρας ήττα από την Αντάλιασπορ με 0-1. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 90’+2’.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ (ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ): Ξεκίνησε το παιχνίδι κι έμεινε σε αυτό μέχρι τέλους στην εντός έδρας ήττα από την Αντάλιασπορ.