Λουίς Ντίας: Οι απαγωγείς του πατέρα του ζητούν εγγυήσεις πριν τον απελευθερώσουν

Η ομάδα που κρατά όμηρο τον πατέρα του εξτρέμ της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίας ζήτησε «εγγυήσεις ασφαλείας» από την κυβέρνηση της Κολομβίας πριν τον απελευθερώσει.

Λουίς Ντίας: Οι απαγωγείς του πατέρα του ζητούν εγγυήσεις πριν τον απελευθερώσουν

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN), ο οποίος απήγαγε τον Λουίς Μανουέλ, πατέρα του Λουίς Ντίας, στην πόλη Μπαράνκας πριν από εννέα ημέρες, ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των αστυνομικών και στρατιωτικών στην περιοχή καθυστερεί το σχέδιό τους να τον αφήσουν να φύγει.

Ο Λουίς Ντίας έκανε μια συναισθηματική έκκληση για την αποφυλάκιση του πατέρα του, αφού ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει στην κυριακάτικη ισοπαλία 1-1 με τη Λούτον Τάουν.

Σε δήλωση του ELN, που υπογράφεται από τον διοικητή Χοσέ Μανουέλ Μαρτίνες Κιρός, αναφέρεται πως «Στις 2 Νοεμβρίου, ενημερώσαμε την χώρα για την απόφαση να απελευθερώσουμε τον Λουίς Μανουέλ Ντίας. Από εκείνη την ημερομηνία, ξεκινήσαμε τη διαδικασία για να το πετύχουμε αυτό το συντομότερο δυνατό. Καταβάλλουμε προσπάθειες για να αποφύγουμε τα επεισόδια με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η περιοχή εξακολουθεί να είναι στρατιωτικοποιημένη. Πραγματοποιούν υπερπτήσεις, αποβιβάζουν στρατεύματα, εκπέμπουν και προσφέρουν αμοιβές στο πλαίσιο μιας εντατικής επιχείρησης αναζήτησης. Η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει την εκτέλεση του σχεδίου απελευθέρωσης γρήγορα και με ασφάλεια, όπου ο Λουίς Μανουέλ Ντίας δεν κινδυνεύει.

Εάν οι επιχειρήσεις συνεχιστούν στην περιοχή, θα καθυστερήσουν την απελευθέρωση και θα αυξήσουν τους κινδύνους. Κατανοούμε την αγωνία της οικογένειας Ντίας Μαρουλάντα, στην οποία λέμε ότι θα τηρήσουμε τον λόγο μας για μονομερή απελευθέρωσή του, μόλις έχουμε εγγυήσεις ασφαλείας για την εξέλιξη της επιχείρησης απελευθέρωσης».

Λουίς Ντίας: Έστειλε μήνυμα στους απαγωγείς του πατέρα του - «Κάθε λεπτό η αγωνία μας μεγαλώνει»