Λουίς Ντίας: Έστειλε μήνυμα στους απαγωγείς του πατέρα του - «Κάθε λεπτό η αγωνία μας μεγαλώνει»

Μήνυμα στους απαγωγείς του πατέρα του έστειλε ο Λουίς Ντίας, ζητώντας τους την απελευθέρωσή του.

Λουίς Ντίας: Έστειλε μήνυμα στους απαγωγείς του πατέρα του - «Κάθε λεπτό η αγωνία μας μεγαλώνει»

Ο Λουίς Ντίας επέστρεψε στην δράση για τη Λίβερπουλ την Κυριακή (4/11). Ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μετά την απαγωγή των γονιών του στην Κολομβία από τρομοκρατική ομάδα.

Η ομάδα αυτή, γνωστή ως Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN), φέρεται να απήγαγε τη μητέρα και τον πατέρα του Ντίας το περασμένο Σάββατο. Η μητέρα του Κολομβιανού εξτρέμ διασώθηκε από ένα μπλόκο της αστυνομίας, αλλά ο πατέρας του εξακολουθεί να αγνοείται.

Ο Ντίας έχασε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας μετά την απαγωγή, αλλά επέστρεψε στη δράση την Κυριακή (4/11) εναντίον της Λούτον. Σκόραρε το μοναδικό γκολ της Λίβερπουλ στον αγώνα ισοφαρίζοντας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και εκμεταλλεύτηκε αυτή τη στιγμή για να στείλει ένα μήνυμα στους απαγωγείς του πατέρα του, με μια φανέλα που έγραφε «Ελευθερία στον πατέρα».

Με το πέρας του αγώνα, ο Κολομβιανός διεθνής ανήρτησε ένα σπαρακτικό μήνυμα στα social media, ζητώντας την απελευθέρωση του πατέρα του.

Το μήνυμα του Λουίς Ντίας:

«Σήμερα ο ποδοσφαιριστής δεν τους μιλάει, σήμερα τους μιλάει ο Λούτσο Ντίας, ο γιος του Λουίς Μανουέλ Ντίας. Ο Μανέ ο μπαμπάς μου, είναι ένας ακούραστος εργάτης, ο στυλοβάτης της οικογένειάς μας και έχει απαχθεί.

Ζητώ από τον ELN, την άμεση απελευθέρωση του πατέρα μου και ζητώ από τους διεθνείς οργανισμούς να μεσολαβήσουν για την ελευθερία του.

Κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό η αγωνία μας μεγαλώνει- η μητέρα μου, τα αδέρφια μου και εγώ είμαστε απελπισμένοι, ταλαιπωρημένοι και χωρίς λόγια για να περιγράψουμε αυτό που νιώθουμε. Αυτός ο πόνος θα τελειώσει μόνο όταν τον έχουμε πίσω στην πατρίδα.

Σας ικετεύω να τον απελευθερώσετε αμέσως σεβόμενοι την ακεραιότητά του και να τερματίσετε το συντομότερο δυνατό αυτή την οδυνηρή αναμονή.

Στο όνομα της αγάπης και της συμπόνιας, σας ζητάμε να επανεξετάσετε τις ενέργειές σας και να μας επιτρέψετε να τον πάρουμε πίσω.

Ευχαριστώ τους Κολομβιανούς και τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη που λάβατε, σας ευχαριστώ για τις τόσες πολλές εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουν πολλές οικογένειες στη χώρα μου».