Άρσεναλ: «Να αντιμετωπιστεί επειγόντως η κατάσταση στην διαιτησία της Premier League»

Η Άρσεναλ κάλεσε την Επιτροπή Διαιτησίας (PGMOL), τον οργανισμό που επιβλέπει την διαιτησία στην Αγγλία, να «αντιμετωπίσει επειγόντως το επίπεδο της διαιτησίας» στην Premier League μετά τα «απαράδεκτα» λάθη κατά την διάρκεια της ήττας με 1-0 από την Νιούκαστλ το Σάββατο (4/11).

Άρσεναλ: «Να αντιμετωπιστεί επειγόντως η κατάσταση στην διαιτησία της Premier League»

Μετά την Λίβερπουλ, και η Άρσεναλ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας στην Premier League έπειτα από τα όσα έλαβαν χώρα στο εκτός έδρας ματς με την Νιουκάστλ (1-0) το Σάββατο (4/11).

Σε ανακοίνωσή της, η Άρσεναλ δήλωσε ότι υποστηρίζει «ολόψυχα» τα σχόλια του προπονητή Μικέλ Αρτέτα μετά τον αγώνα, στον απόηχο της ήττας στο Νιούκαστλ. Ο Αρτέτα χαρακτήρισε «απόλυτη ντροπή» την κατακύρωση του νικητήριου γκολ του Άντονι Γκόρντον, αφού το VAR έλεγξε αν η μπάλα είχε μείνει στο παιχνίδι, αν υπήρχε φάουλ από παίκτη της Νιούκαστλ και επίσης αν υπήρχε οφσάιντ.

«Η Άρσεναλ υποστηρίζει ολόψυχα τα σχόλια του Μικέλ Αρτέτα μετά τον αγώνα, μετά από ακόμα περισσότερα απαράδεκτα λάθη διαιτησίας και VAR το βράδυ του Σαββάτου», δήλωσε ο σύλλογος σε επίσημη ανακοίνωσή του την Κυριακή το απόγευμα (5/11).

«Θα θέλαμε επίσης να αναγνωρίσουμε την τεράστια προσπάθεια και απόδοση των παικτών μας και των ταξιδιωτών οπαδών μας στο Σεν Τζέιμς Πάρκ.

Η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο με τους καλύτερους παίκτες, προπονητές και οπαδούς, οι οποίοι αξίζουν κάτι καλύτερο. Η PGMOL πρέπει επειγόντως να ασχοληθεί με το επίπεδο της διαιτησίας και να επικεντρωθεί στη δράση που θα μας προχωρήσει όλους από τις εκ των υστέρων αναλύσεις, τις απόπειρες εξηγήσεων και τις συγγνώμες.

Υποστηρίζουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Αρχιδιαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ και θα καλωσορίζαμε τη συνεργασία μας για την επίτευξη των προτύπων διαιτησίας παγκόσμιας κλάσης που απαιτεί το πρωτάθλημά μας».