Ανακοίνωση Λίβερπουλ για την διαιτησία: «Υπονομεύθηκε η αθλητική ακεραιότητα»

Μύδρους κατά της Επιτροπής Διαιτησίας (PGMOL) εξαπέλυσε η Λίβερπουλ μέσω επίσημης ανακοίνωσής της μια ημέρα μετά το ματς με την Τότεναμ, το οποίο στιγματίστηκε από τα λάθη της διαιτητικής ομάδας. 

Ανακοίνωση Λίβερπουλ για την διαιτησία: «Υπονομεύθηκε η αθλητική ακεραιότητα»

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Λίβερπουλ, αλλά και στον φίλαθλο κόσμο στο Νησί, η διαιτησία στο παιχνίδι με την Τότεναμ, για την οποία η ίδια η PGMOL παραδέχθηκε τα λάθη της και τιμώρησε τους VAR και ΑVAR.

Μια ημέρα μετά το παιχνίδι, οι Κόκκινοι εξέδωσαν ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο στρέφοντας τα βέλη τους κατά της Επιτροπής Διαιτησίας τόσο για την κακή χρήση του VAR όσο και για την απολογία της, στην οποία επικαλέστηκε «σημαντικό ανθρώπινο σφάλμα».

Αναλυτικά:

«Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ αναγνωρίζει την παραδοχή της PGMOL για τις αποτυχίες της χθες (σ.σ. Σάββατο 30/9) το βράδυ. Είναι σαφές ότι δεν έγινε σωστή εφαρμογή των νόμων του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να υπονομευτεί η αθλητική ακεραιότητα.

Αποδεχόμαστε πλήρως τις πιέσεις υπό τις οποίες εργάζονται οι αξιωματούχοι των αγώνων, αλλά αυτές οι πιέσεις υποτίθεται ότι θα έπρεπε να αμβλυνθούν, όχι να επιδεινωθούν, από την ύπαρξη και την εφαρμογή του VAR.

Επομένως, δεν είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να ληφθεί η σωστή απόφαση και ότι δεν υπήρξε μεταγενέστερη παρέμβαση.

Το γεγονός ότι τέτοιες παραλείψεις έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί ως "σημαντικό ανθρώπινο σφάλμα" είναι επίσης απαράδεκτο. Οποιαδήποτε και όλα τα αποτελέσματα θα πρέπει να καθοριστούν μόνο από την επανεξέταση και με πλήρη διαφάνεια.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοπιστία της μελλοντικής λήψης αποφάσεων, καθώς ισχύει για όλους τους συλλόγους, με τα διδάγματα να χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των διαδικασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτού του είδους η κατάσταση δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Εν τω μεταξύ, θα διερευνήσουμε το φάσμα των διαθέσιμων επιλογών, δεδομένης της σαφούς ανάγκης για κλιμάκωση και επίλυση».