Φαν Ντάικ: «Η συνέπεια θα είναι το κλειδί για εμάς»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ επανέλαβε την σημασία της συνέπειας, καθώς η Λίβερπουλ προσπαθεί να χτίσει πάνω στο ξεκίνημα της σεζόν που έχει αποφέρει εννέα νίκες σε 12 παιχνίδια.

Φαν Ντάικ: «Η συνέπεια θα είναι το κλειδί για εμάς»

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στη δράση μετά τη διεθνή διακοπή με νίκη 2-0 στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ το Σάββατο, με τα δύο γκολ του Μο Σαλάχ στο δεύτερο ημίχρονο να φέρνουν τη νίκη απέναντι στην Έβερτον στο Άνφιλτ.

Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στους 20 βαθμούς στην Premier League, έναν από την κορυφή σε αυτό το πρώιμο στάδιο της σεζόν, ενώ έχει επίσης κερδίσει και τους τρεις αγώνες της στις διοργανώσεις κυπέλλου μέχρι στιγμής.

Αναλογιζόμενος το ξεκίνημα της περιόδου 2023-24 μετά από ένα καλοκαίρι αλλαγών στην ομάδα, ο αρχηγός των «κόκκινων» δήλωσε στο TNT Sports: «Προφανώς υπήρξε μια μετάβαση φυσικά, αλλά και στον τρόπο που παίζουμε.

Έχουμε διαφορετικούς παίκτες με διαφορετικές ιδιότητες και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε λίγο στο ποδόσφαιρο μας - και νομίζω ότι λειτουργεί αρκετά καλά.

Αυτό που επίσης βοηθάει είναι ότι δεν έχουμε πολλούς τραυματισμούς, οπότε όλοι πιέζουν ο ένας τον άλλον. Και αυτό το έχουμε και από τον πάγκο. Προφανώς υπάρχουν μερικοί τραυματισμοί τώρα, αλλά πριν από αυτό [όχι]- αυτό ήταν επίσης βασικό.

Στο τέλος της ημέρας, είναι να βρούμε τη συνοχή. Όλοι παίζουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας ελπίζω αυτή τη σεζόν, και ας το κάνουμε και σε κάθε διοργάνωση που είμαστε».

Δύο ακόμη εξορμήσεις στο Άνφιλντ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Λίβερπουλ αυτή την εβδομάδα.

Το βράδυ της Πέμπτης φιλοξενεί την Τουλούζ στο Europa League για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων και στη συνέχεια η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ο αντίπαλος για μια αναμέτρηση στην Premier League το απόγευμα της Κυριακής.

«Είναι μόνο παιχνίδι με παιχνίδι με παιχνίδι, έτσι προσεγγίζουμε τα πάντα», πρόσθεσε ο Φαν Ντάικ για τη νοοτροπία των παικτών.

«Προσπαθούμε να παραμείνουμε σε φόρμα και να απολαύσουμε επίσης τη στιγμή. Παίζουμε για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο - είμαστε πολύ προνομιούχοι - οπότε ας το δείξουμε αυτό, ας είμαστε περήφανοι και ας απολαύσουμε τον χρόνο μαζί».