Μάτιπ: «Θέλουμε να πάμε και για τα τέσσερα τρόπαια»

Στην όγδοή του σεζόν στη Λίβερπουλ, ο Τζόελ Μάτιπ διατηρεί την ίδια αποφασιστικότητα να δείχνει καθημερινά την ποιότητά του.

Μάτιπ: «Θέλουμε να πάμε και για τα τέσσερα τρόπαια»

Ο Τζόελ Μάτιπ ήταν η δεύτερη μεταγραφή του Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ και παραμένει μια πολύ αξιόπιστη φιγούρα στην ομάδα του.

Ο Μάτιπ πλησιάζει τις 200 συμμετοχές για τον σύλλογο, αλλά εξακολουθεί να έχει την ίδια πείνα να αποδείξει την αξία του από τότε που έφτασε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σάλκε το 2016.

Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός δήλωσε πρόσφατα:

«Αυτή είναι η όγδοη σεζόν μου στη Λίβερπουλ και πάντα προσπαθούσα να είμαι ο καλύτερος που μπορούσα να είμαι για την ομάδα.

Αν με χρειάζονται, θέλω να είμαι εκεί και θέλω να δείξω την ποιότητά μου. Ο προπονητής προσπάθησε να προσαρμόσει το στυλ μας κατά τη διάρκεια της θητείας μου εδώ.

Δεν είναι το ίδιο ποδόσφαιρο που παίζαμε πριν από έξι ή επτά χρόνια, οπότε προσαρμόζεται, αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να το κάνει με τον δικό του τρόπο και νομίζω ότι αυτό λειτουργεί αρκετά καλά».

Ο Μάτιπ έχει κατακτήσει έξι μετάλλια -στο Champions League, την Premier League, το UEFA Super Cup, το FA Cup, το Carabao Cup και το FA Community Shield- κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Άνφιλντ.

Κυνηγάει περισσότερα τρόπαια την περίοδο 2023-24 και επιδιώκει την τελειότητα από τον εαυτό του και την ομάδα στην προσπάθειά του να σηκώσει τρόπαια.

«Έχουμε τέσσερις διοργανώσεις μπροστά μας και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένοι σε όλες», δήλωσε.

«Θέλουμε να πάμε για τα πάντα, αλλά το τι θα γίνει στο τέλος, κανείς δεν το ξέρει. Η συγκέντρωσή μας είναι μόνο στο επόμενο παιχνίδι μας και να δουλέψουμε σκληρά για να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτό.

Βαθμολογικά, το ξεκίνημά μας στη σεζόν δεν είναι πολύ κακό, αλλά από πλευράς απόδοσης στα 90 και πλέον λεπτά δεν είμαστε απόλυτα εκεί που θέλουμε να είμαστε.

Στο τέλος το γυρίσαμε συχνά και είναι καλό να ξέρουμε ότι εξακολουθούμε να έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε αυτό. Ως αμυντικός, όμως, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε κάποια καθαρά φύλλα και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Οι αφίξεις των Αλέξις Μακ Άλιστερ, Ντόμινικ Σόμποσλαϊ, Ουαταρού Έντο και Ράϊαν Γκράβενμπερχ βοήθησαν τη Λίβερπουλ να ξεκινήσει ενθαρρυντικά την σεζόν.

Ο Μάτιπ έχει εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από αυτά που έχει δει από την τετράδα με τις κόκκινες φανέλες τόσο γρήγορα στο πέρασμά τους από το Άνφιλντ.

Ο ίδιος εκτίμησε: «Όλοι οι νέοι παίκτες έχουν προσαρμοστεί καλά.

Ο Ντομ και ο Μάκα έχουν παίξει σχεδόν όλο το διάστημα και τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά. Μπορείτε να δείτε ότι τόσο παίζοντας με την μπάλα όσο και εναντίον της μπάλας η προσαρμογή τους ήταν εξαιρετική.

Εντάξει, το έκαναν αυτό και στους παλιούς τους συλλόγους, αλλά ποτέ δεν έδειξαν ότι είναι πραγματικά καινούργιοι εδώ.

Ο Ουατάρου και ο Ράιαν ήρθαν αργότερα, αλλά έχουν ήδη δείξει ότι μπορούν να μας βοηθήσουν κι αυτοί.

Όλοι οι νέοι παίκτες τα έχουν πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής και ανυπομονώ να τους δω να παίζουν».