Λίβερπουλ: Δεν θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023 το Άνφιλντ

Το έργο της νέας εξέδρας στο Άνφιλντ, της Anfield Road Stand, καθυστέρησε περαιτέρω και το πάνω διάζωμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι το νέο έτος όπως ενημέρωσαν από τη Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ: Δεν θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023 το Άνφιλντ

Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης της εξέδρας Anfield Road Stand της Λίβερπουλ καθυστέρησε περαιτέρω, με το άνω διάζωμα να παραμένει κλειστό μέχρι το νέο έτος.

Το έργο ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών (98 εκατ. δολαρίων) επρόκειτο αρχικά να ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της σεζόν, με 7.000 επιπλέον θέσεις να αυξάνουν την χωρητικότητα του ιστορικού γηπέδου σε περίπου 61.000 θέσεις.

Ωστόσο, έχει ταλαιπωρηθεί από προβλήματα με την ανακαίνιση να καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα πριν η ανάδοχος εταιρεία Buckingham Group μπει σε καθεστώς διαχείρισης τον Αύγουστο.

Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ διόρισε τη Rayner Rowen Construction για να αναλάβει, με τις εργασίες να ξαναρχίζουν τον περασμένο μήνα μετά από μια διακοπή τριών εβδομάδων.

Ωστόσο, οι ελπίδες για ένα σταδιακό άνοιγμα της πάνω κερκίδας πριν από τα Χριστούγεννα -αρχής γενομένης από το ντέρμπι του Merseyside αργότερα αυτό το μήνα- έχουν έκτοτε διαψευστεί και αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα θα παραμείνει γύρω στις 50.000 μέχρι τουλάχιστον τον Ιανουάριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίβερπουλ, Μπίλι Χόγκαν, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας για την υπομονή και την κατανόησή τους, ενώ διανύουμε την κατάσταση, η οποία ήταν απίστευτα δύσκολη τους τελευταίους μήνες.

Έχουμε ουσιαστικά λειτουργήσει με την κατώτερη κερκίδα να είναι ανοιχτή κατά τη διάρκεια του πρώιμου μέρους της σεζόν, γεγονός που επιτρέπει στην Rayner Rowen να συνεχίσει την ανάλυση του έργου.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών κατέστη σαφές ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση του εν λόγω χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ό,τι αρχικά πιστεύαμε. Τελικά, αυτό σημαίνει για τους υποστηρικτές ότι μέχρι να έχουμε ορατότητα όλων των πληροφοριών που απαιτούνται, θα πρέπει να διατηρήσουμε το status quo για το υπόλοιπο του ημερολογιακού έτους.

Τελικά πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη προκειμένου να δώσουμε χρόνο στους εαυτούς μας και στους εξωτερικούς συμβούλους, καθώς και στην Rayner Rowen να συνεχίσουν την αξιολόγηση του έργου και τελικά να οριστικοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα του έργου».

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση για τους οπαδούς που έχουν αγοράσει εισιτήρια στο άνω διάζωμα της εξέδρας Anfield Road Stand για τους επερχόμενους αγώνες, ο Χόγκαν πρόσθεσε: «Λυπούμαστε πραγματικά για όλους εκείνους τους οπαδούς που επηρεάζονται. Αυτό σημαίνει ότι τελικά δεν θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε θέσεις για τους οπαδούς που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια αυτά στο άνω διάζωμα. Η ομάδα μας έχει εντοπίσει ποιοι είναι αυτοί οι οπαδοί και θα επικοινωνήσει απευθείας με αυτούς τους οπαδούς την επόμενη εβδομάδα».

Επιστροφές χρημάτων από οπαδούς αλλά οικονομικές επιπτώσεις καθώς η αναμονή συνεχίζεται

Το Άνφιλντ με τη νέα του εμφάνιση υποτίθεται ότι θα ήταν γεμάτο με 61.000 οπαδούς για το εναρκτήριο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν εναντίον της Μπόρνμουθ τον Αύγουστο.

Το γεγονός ότι η χωρητικότητα θα περιοριστεί σε λίγο πάνω από 50.000 μέχρι τουλάχιστον τον Ιανουάριο θα πλήξει οικονομικά τον σύλλογο και θα αφήσει τους οπαδούς που περιμένουν να γεμίσουν αυτές τις νέες θέσεις στην αναδιαμορφωμένη εξέδρα Anfield Road Stand ακόμα πιο απογοητευμένους.

Οι υπεύθυνοι του Άνφιλντ θεώρησαν ότι έπρεπε να παράσχουν κάποια βεβαιότητα στους οπαδούς που σχεδιάζουν τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις και τις διαμονές σε ξενοδοχεία για τους επόμενους μήνες. Η Λίβερπουλ φιλοξενεί μεταξύ άλλων την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ πριν από τα Χριστούγεννα.

Ένας παράγοντας για την περαιτέρω καθυστέρηση του προβληματικού έργου είναι ότι η Rayner Rowen εξακολουθεί να συγκεντρώνει πληροφορίες που έλειπαν μετά την αλλαγή των εργολάβων. Κατά συνέπεια, η αναθεωρημένη ημερομηνία ολοκλήρωσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Ουσιαστικά, η απόφαση τώρα ότι το άνω διάζωμα θα παραμείνει εντελώς κλειστό για τους επόμενους τρεις μήνες επιτρέπει στους εργολάβους περισσότερο χρόνο επί τόπου, χωρίς την ανάγκη να σταματούν-ξεκινούν συνεχώς γύρω από τους εντός έδρας αγώνες.

Η είδηση θα αποτελέσει πλήγμα για τους φιλάθλους που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια στην πάνω κερκίδα για τον αγώνα με την Έβερτον. Θα τους επιστραφούν τα χρήματα, αλλά αυτό δεν θα είναι μεγάλη παρηγοριά, καθώς η αναμονή για ένα μεγαλύτερο Άνφιλντ συνεχίζεται.