Η Σέλτικ καταδικάζει τα πανό για την Παλαιστίνη

Η διοίκηση της Σέλτικ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της υπέρ της Παλαιστίνης.

Η Σέλτικ καταδικάζει τα πανό για την Παλαιστίνη

Οι οπαδοί της Σέλτικ στο παιχνίδι με την Κιλμάρνοκ σήκωσαν πανό με τα οποία εξέφραζαν τη στήριξή του στην Παλαιστίνη. Τα πανό των «πράσινων» έγραφαν: «Ελεύθερη Παλαιστίνη» και «Νίκη στην Αντίσταση».

Η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα πανό που εμφανίστηκαν σε ένα τμήμα του Celtic Park πριν από τον αγώνα του Σαββάτου δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της Celtic Football Club και αποσυντονιζόμαστε από αυτές. Καταδικάζουμε την εμφάνιση τέτοιων μηνυμάτων στο Celtic Park. Η Σέλτικ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος και όχι πολιτικός οργανισμός. Μία από τις βασικές μας αξίες από την αρχή είναι να είμαστε ανοιχτοί σε όλους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, πολιτικής ή θρησκείας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Σύλλογος καθιστούσε πάντα σαφές ότι τα πολιτικά μηνύματα και τα πανό δεν είναι ευπρόσδεκτα στο Celtic Park ή σε οποιοδήποτε αγώνα εμπλέκει τη Σέλτικ. Σε μια εποχή απώλειας και ταλαιπωρίας για πολλούς, είναι εντελώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε ομάδα ατόμων να χρησιμοποιεί το Celtic Park ως μέσο για τέτοια μηνύματα.

Καλούμε όλους τους υποστηρικτές, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους απόψεις, να ενωθούν για να στηρίξουν τους παίκτες μας και τον Σύλλογο σεβόμενοι τα δικαιώματα και τις πεποιθήσεις των άλλων. Ιδιαίτερα εκείνων των οποίων οι ζωές επηρεάζονται από τη βία και το μίσος».

Η ανακοίνωση της Σέλτικ, όμως, φαίνεται πως δεν έπεισε τους Ισραηλινούς. Τα Μέσα της χώρας αναφέρουν πως παρόμοια ανακοίνωση δεν είχε βγει στο παρελθόν και πως οι οπαδοί της Σέλτικ έχουν δείξει ότι στηρίζουν την Παλαιστίνη.