Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άλλαξε ο Μουρίνιο;

Το Σάββατο 20/10 στις 14:30, η Τσέλσι υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Στάμφορντ Μπριτζ ενόψει της 9ης αγωνιστικής στην Premier League, σε ένα ματς με μεγάλη σημασία για τον Πορτογάλο τεχνικό. 

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άλλαξε ο Μουρίνιο;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται εν μέσω κρίσης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι των «Κόκκινων Διαβόλων» σε όλους τους τομείς, κυρίως όμως στο αγωνιστικό κομμάτι.

Την προηγούμενη αγωνιστική η Γιουνάιτεντ υποδεχόταν την Νιούκαστλ και με την λήξη του ημιχρόνου οι περισσότεροι περίμεναν κάτι παραπάνω από 45' για να δουν την ανακοίνωση απόλυσης του Ζοζέ Μουρίνιο. Το σκορ ήταν 0-2 με μία Γιουνάιτεντ «φάντασμα» να μην μπορούσε να κάνει τίποτα απολύτως και ενώ παράλληλα ο Ντε Χέα έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Με το σφύριγμα του διαιτητή οι κάμερες πέφτουν στον Μουρίνιο ο οποίος φωνάζει σε όλη την ομάδα να έρθει μαζί του στα αποδυτήρια τρέχοντας. Η κατάληξη; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο τερέν για το 2ο ημίχρονο σαν «μανιακή» λες και ήταν ο τελικός ενός Champions League. Παρόλο που άργησε να μειώσει στο σκορ, ο Σάντσεζ πέτυχε το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις για μία μεγάλη ανατροπή σε όλα τα δεδομένα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μουρίνιο επιτέλους βγήκε νικητής κόντρα σε όλους και όλα και ίσως να άλλαξε πολλά.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Τσέλσι θα δείξει το πόσο βοήθησε η ανατροπή κόντρα στην Νιούκαστλ ή εάν τελικά καθυστέρησε τις αποφάσεις που είχαν πάρει στο Μάντσεστερ. Ας θυμηθούμε ότι πριν το ματς η Αγγλία «βούιζε» πως η πιθανή γκέλα της Γιουνάιτεντ θα σημάνει το τέλος του Μουρίνιο στον πάγκο. Ωστόσο, μία ήττα κόντρα στην Τσέλσι και μάλιστα στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση, για κανέναν προπονητή να αποτελέσει τον λόγο απόλυσης του. Όμως η πλειοψηφία των φίλων της Γιουνάιτεντ έχει βαρεθεί να βλέπει την αγαπημένη τους ομάδα να μην παίζει ποδόσφαιρο και να μην παίρνει αποτελέσματα. Είτε φταίει ο Μουρίνιο, είτε φταίνε οι παίκτες που αγωνίζονται.

Έτσι, ο Μουρίνιο επιβάλλεται να πάρει αποτέλεσμα στο Στάμφορντ Μπριτζ, οι παίκτες επιβάλλεται να τα δώσουν όλα. Και όλα αυτά σε ένα γήπεδο όπου η Μάντσεστερ έχει να κερδίσει από όταν έφυγε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Από την σεζόν 2012-13 αγνοείται η νίκη απέναντι στην Τσέλσι σε οποιαδήποτε μάλιστα διοργάνωση. Συν τις άλλοις η φετινή Τσέλσι με τον Μαουρίτσιο Σάρι στον πάγκο δείχνει αλλαγμένη και φρέσκια κάτι που αποκαλύπτει και η βαθμολογία της στην Premier League καθώς βρίσκεται πρώτη μαζί με Σίτι και Λίβερπουλ όντας μάλιστα αήττητη σε 8 αναμετρήσεις.

Η κριτική που ασκείται στον Μουρίνιο είναι και σωστή αλλά παράλληλα και λανθασμένη. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει πετύχει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο, κατακτώντας Champions League με ομάδες που δεν ήταν καν στα φαβορί. Όμως τα χρόνια περνάνε, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι στρατηγικές διαφοροποιούνται και οι προπονητές πρέπει να ακολουθήσουν το νέο ποδόσφαιρο. Αυτό «χρεώνουν» στον Μουρίνιο και ίσως δεν έχουν και άδικο. Ίσως γι' αυτό να τον κοντράρουν ακόμα και μερικοί ποδοσφαιριστές του. Η στιγμή για το μέλλον του Ζοζέ έφτασε και το έχει καταλάβει. Η αναμέτρηση του Σαββάτου στο Στάμφορντ Μπριτζ θα είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι πρωταθλήματος με το ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές να είναι τεράστιο.